Ga naar inhoud

11 november 2019Met elkaar

Minder verspilling door betere verdeling van voedsel voor iedereen

De Stichting Voedselbank Noordenveld is opgericht om mensen in financiële problemen en met een minimaal budget voor levensonderhoud te helpen met een tweewekelijks voedselpakket.

Om dit te realiseren stellen leveranciers in de gemeente Noordenveld overtollige voorraden gratis ter beschikking aan de voedselbank. Producten worden ook verkregen via de Vereniging van Nederlandse Voedselbank te Rotterdam. Deelnemers aan de voedselbank zijn individuele personen of gezinnen waarvan het voor kleding en voedsel besteedbaar inkomen voldoet aan de criteria van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

Voedselbank Noordenveld-Leek heeft één depot en twee uitgiftepunten, te weten één in Leek en één in Roden. Voor het aanvragen van een voedselpakket kunt u bellen met het centrale telefoonnummer of online een aanvraagformulier sturen.

Meer informatie: www.voedselbanknoordenveld.nl

De klanten van de voedselbank in Noordenveld werden gelukkig niet de dupe van de brand van 8 november 2019 in het pand aan de Kanaalstraat. Als gevolg van een brand moesten de reeds ingepakte pakketten vanwege rook en roetschade worden vernietigd. Diverse gezinnen die zijn aangewezen op hulp van de voedselbank dreigden hierdoor in de problemen te komen. Door snel handelen van een aantal bedrijven uit Roden zijn vervangende pakketten geregeld.

De brand in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Kanaalstraat veroorzaakte rook en roetschade aan de pakketten. De vrijwilligers van de voedselbank konden niet veel anders dan de in totaal 45 pakketten te vernietigen. De gezinnen die afhankelijk zijn van de hulp van de voedselbank dreigden daardoor zonder levensmiddelen te komen zitten.

Door de persoonlijke inzet van lokale medewerkers van verzekeraar Univé in Roden werd in korte tijd een hulpactie opgezet. Samenwerkingspartner Coöp in Norg levert tegen inkoopprijs 45 noodpakketten inclusief een appeltaart voor de schrik. Die kosten worden - naast Univé en Coöp - gedragen door Bathoorn Autoschade, Autoschade Roggeveld, Spandaw Mannenmode en De Fiets uit Roden.

Door deze snelle nabuurschap actie kunnen de klanten van de Voedselbank morgen “gewoon” hun alternatieve pakket ophalen.

Deel dit bericht