Ga naar inhoud

1 oktober 2019Met elkaar

Met volle teugen genieten van de Rodermarkt

Op 24 september 2019 bezochten een aantal bewoners van Interzorg De Hullen naar de Rodermarkt.

De dag begon met ontvangst met koffie en thee in de grote zaal van het zorgcentrum, waar medewerkster Teddy één en ander uitlegde over de (dementerende) bewoners en hoe de vrijwilligers van de Univé winkel in Roden het beste konden handelen in bepaalde situaties. Stuk voor stuk werd een medewerker aan een bewoner gekoppeld, waarmee hij of zij die dag zou optrekken.

Teddy had een aantal bewoners van tevoren gevraagd of ze mee wilden, maar toen puntje bij paaltje kwam haakten toch enkele bewoners af, waarna ze vlug wat andere bewoners charterde. Het was nog een hele klus om alle bewoners klaar te maken voor het uitstapje, het vergde veel geduld en ondertussen konden we mooi even contact maken met de aan ons toevertrouwde bewoner.

In een lange stoet, met medewerkster Denise voorop en Teddy als hekkensluiter, togen we richting de Rodermarkt, waar het een gezellige drukte van belang was. De witte Univé bodywarmers kwamen goed van pas, we konden elkaar zo gemakkelijk weer terug vinden in de menigte.

De bewoners genoten met volle teugen en meer dan eens werden ze aangesproken door familie of bekenden die ook de markt bezochten. Met het zicht op de te verkopen mini-pony’s stelden we daarna alle bewoners in hun rolstoel in een lange rij op, waarna we allen getrakteerd werden op een heerlijk ijsje! Ook kocht Denise 60 oliebollen bij de kraam, zodat ook de bewoners die niet mee konden een traktatie kregen! Wat een feestje, de ogen glommen van plezier!

Tot slot volgde er nog een groepsfoto, met bewoners en vrijwilligers er bij. Het was een zeer geslaagde dag! Menig bewoner zal zich waarschijnlijk niet alles ervan herinneren, maar de glunderende ogen spraken boekdelen!

Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Univé Noord-Nederland organiseert op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden.

Deel dit bericht