Ga naar inhoud

25 oktober 2021Supporter van Sport

Lekker droog zitten naast het veld

Sinds een paar jaar beschikt Stichting G Voetbal (voetbal voor gehandicapten) Noordenveld over een eigen kunstgrasveld. "Voor spelers met een lichamelijke beperking is dit ideaal, vooral omdat de bal nu veel beter rolt.

We hebben sinds kort ook betegeling naar en rondom het veld gerealiseerd zodat het voor iedereen beter toegankelijk is", volgens Jan Dirk Zwerver van amateurvoetbalclub ONR uit Roden. 

En toen hadden we dus nog de wens om twee dug-outs bij het veld te plaatsen. Wanneer je even niet speelt is het natuurlijk heel fijn wanneer je kunt rusten en droog zitten. Twee dug-outs zouden vijfduizend euro gaan kosten en daar hebben we dus op ingezet.

Samen met Erika van Univé hebben we een plan gemaakt om de aanschaf te kunnen realiseren middels het binnenhalen van geld bij het grote publiek (crowdfunding). Univé heeft zelf vijftienhonderd euro beschikbaar gesteld en via social media hebben we gezamenlijk aandacht gevraagd voor de crowdfunding-actie.

En met succes! Sinds afgelopen zomer staan de dug-outs nu langs ons veld en daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Zeker met de herfst en winter in aantocht is het een verrijking dat spelers en trainer nu droog kunnen zitten.

Over Fonds Gehandicaptensport en Uniek Sporten
Voor mensen met een handicap is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend. Om sporten voor iedereen mogelijk te maken is Univé al sinds 2008 partner van Fonds Gehandicaptensport.

Vanuit Fonds Gehandicaptensport is het platform Uniek Sporten ontwikkeld, waar vraag en aanbod in de gehandicaptensport in kaart worden gebracht. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

We doen dit door lokale verenigingen een steuntje in de rug te bieden voor het faciliteren van gehandicaptensport. En via het platform Uniek Sporten kunnen de verenigingen een crowdfundingsactie starten om het streefbedrag bij elkaar te krijgen.

Deel dit bericht