Ga naar inhoud

1 november 2022Gezondheid

Leerzame AED-cursus in Roderwolde

In Rolderwolde vond op maandagavond 24 oktober 2022 een AED-cursus* plaats. De workshop werd gegeven door Doron Ros van Medch Consultancy & Education in het Dorpshuis.

De trainer heeft ruime ervaring en wist er een zinvolle en boeiende avond van te maken. Allerlei tips gaf hij zoals de ABC-methode** en bij twijfel altijd 112 bellen. Naast de theorie werd er ook geoefend met de AED. De deelnemersgroep was heel gevarieerd, de jongste is 17 en de oudste 76 jaar.

Na afloop van de cursus heeft iedereen een certificaat gekregen en informatie over het aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. “Erg leuk en zinvol” waren een aantal reacties van de deelnemers.

Al met al een zeer geslaagde avond met enthousiaste trainers en participanten. Door de inzet van de leden van Univé en het Dorpshuis kan het gebruik van de AED vergroot worden en helpt het mensen bij het herstellen van een hartstilstand. Mocht je enthousiast zijn geraakt en wil je ook een gratis AED-workshop volgen? Ga naar deze site en meld je aan! Vol = Vol.

Buurt-AED
Elke week krijgen driehonderd Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een buurt-AED levens kan redden.

Univé en een hartveilig Nederland
Om te kunnen spreken van landelijke dekking zijn er in Nederland nog zo’n vijfduizend AED’s nodig die dag en nacht bereikbaar zijn. Univé levert daar graag een bijdrage aan.

Daarom heeft Univé Noord-Nederland haar vijftien winkels in het werkgebied aan de buitenzijde voorzien van een AED. Daarnaast ondersteunen we lokale initiatieven voor buurtAED’s en bieden we in samenwerking met lokale EHBO-verenigingen gratis AED-workshops aan voor buurtbewoners of bijvoorbeeld medewerkers.

Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand

** Controleer de Ademhaling, het Bewustzijn en de Circulatiedoorloop en voorkom verdere schade

Deel dit bericht