Ga naar inhoud

13 maart 2023Ondernemen

Inspirerende avond voor agrariërs over arbeidsongeschiktheid

Woensdag 8 maart 2023 namen 32 jonge ondernemers van 16 tot en met 35 jaar in stadion Euroborg te Groningen deel aan een informatiesessie rondom dit thema.

Zij zijn lid van Drents Agrarisch Jongeren Kontakt (DAJK) Noordenveld, een vereniging die de belangen behartigt van agrarische jongeren in Drenthe.

Er is wel wat lef nodig om te praten over arbeidsongeschiktheid, de meeste ondernemers mijden dit onderwerp liever is de ervaring. Een van onze specialisten hield een boeiende presentatie en al snel was er een levendige interactie. De presentatie werd afgesloten met een quiz. De gelukkige winnaar van twee kaarten voor de wedstrijd van FC Groningen - sc Heerenveen werd Anton.

Het eerste serieuze deel van de avond werd gevolgd door een rondleiding door de Euroborg. Tijdens de tour ontbraken de kleedkamers niet. Wie één en al luxe dacht aan te treffen, kwam van een koude kermis thuis. Zoals de gids zei: ‘We zijn een club van het volk, dus geen pracht en praal’. Onder het genot van een drankje en een hapje werd de goedbezochte avond afgesloten.

Over DJAK
Het DAJK is een vereniging voor agrarische jongeren in Drenthe. Momenteel zijn er ongeveer 450 jongeren die zich aan het DAJK verbonden hebben.

De grote gemene deler is dat ze allemaal ‘iets’ met de agrarische sector hebben. ‘Iets’ is een ruim begrip en dat maakt ook dat de vereniging een bonte verzameling is. De een is een serieuze bedrijfsopvolg(st)er, de ander zijn/haar ouders hebben een agrarisch bedrijf (gehad) en een derde heeft sinds kort een vriend(in) die graag het ouderlijk bedrijf wil overnemen.

Het DJAK is onderdeel van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) dat activiteiten ontwikkelt voor de ontwikkeling van agrarische ondernemers, zoals informatie- en discussieavonden.

Deel dit bericht