Ga naar inhoud

4 juni 2020Ondernemen

Hoeve-ijs waar we heel trots op zijn!

Wij zijn op het idee gekomen om ijsjes te gaan verkopen doordat een wielrenster van de Kannibaal Rianne van Riannesboerderijs super lekker ijs maakt! In Peize kon je schepijs halen bij het oude gemeentehuis.

De mensen die dit verkochten zijn verhuisd, dat vonden wij heel jammer.

Het leek ons leuk om zelf het lekkere ijs van Rianne te gaan verkopen. Papa had al een hele poos een ijsfiets in zijn winkel staan, dus ons vervoermiddel met vriezer was snel geregeld. We hebben met z’n tweeën een naam en het logo bedacht voor Hoeve-ijs 2020. Menno van RBL-sportswear heeft ons supergoed geholpen om wat wij hadden bedacht in het ècht te maken. Verder hebben we van alles zelf geregeld en met ons spaargeld ijs -hoorntjes - bakjes -lepeltjes en een pin gekocht. Wij vinden dat het in deze tijd belangrijk is dat mensen contactloos kunnen betalen. Bij onze ijsfiets houden we ook zoveel mogelijk afstand van de klanten en werken we met handschoentjes aan. 

Een deel van de Corona periode hebben we dus besteed aan de opstart van ons eigen bedrijf. Voor de Corona periode ging Milou dagelijks op de fiets naar school in Groningen en reed zij dagelijks paard. Het paardrijden ging door, hoewel volgens een strakke planning en veel korter dan gewend. Het fietsen stopte.

Ook voor Sanne, die normaal gesproken trainde op de mountainbike en in maart de wielrentrainingen weer zou oppakken. Samen met onze ouders zijn we toen gaan hardlopen, want dat kon wel. Om de dag een rondje van 5km... in het begin wandelden we tussendoor.... maar na een paar weken hoefden we niet meer te wandelen en we gingen steeds een beetje sneller.

Nu komt ons gewone ritme weer een beetje terug, dat betekent op de fiets naar stal voor Milou en lekker zolang rijden als mogelijk en voor Sanne drie keer in de week op de fiets. Daarnaast gaat school natuurlijk door en besteden we voldoende tijd aan Hoeve-ijs, waar we heel trots op zijn!

Deel dit bericht