Ga naar inhoud

29 april 2021Ledenorganisatie

Het zijn de mensen die het maken

“In dit geval de ledenraad van Univé Noord-Nederland. Die met elkaar één doel hebben; hoe houden we Univé gezond en kunnen we dienstbaar zijn voor de leden”.

Nadat Jannie Kuiper-Tonnis de Graaf en haar man in 1995 gestopt waren met hun boerderij, vonden ze het tijd worden om de in loop der jaren verzamelde moderne kunst en design een goede plek te geven. In een nieuw woonhuis dat tegelijk een museum zou zijn. “Passend bij ons, het landschap en de tijd waarin we leven”. En zo is er nu het Kunstpaviljoen Nieuw-Roden.

“Objecten als spiegels van de maatschappij. Bedoeld, bedacht en gemaakt voor en door mensen. Om van te genieten, om te gebruiken, om in te wonen en bovenal om het delen." 

Jannie is tevens lid van de regionale Univé ledenraad. “Het is een zeer gevarieerde groep mensen uit onze eigen regio die elkaar accepteert. Er is een open cultuur, we kunnen sparren en houden elkaar in evenwicht. Het voelt mij fijn om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Maar zonder een goed bestuur van de coöperatie met oog voor de werkvloer en die ruimte geeft aan de mensen is dit niet mogelijk. Ik ben blij met de initiatieven die dit doel centraal stellen, het biedt veel kansen, voor de vereniging en de samenleving”.

Deel dit bericht