Ga naar inhoud

23 juni 2021Met elkaar

Hallo, ik mag u een kop mosterdsoep aanbieden!

Actie Soep op de Stoep is een maatschappelijke actie die 'zij die zich soms vergeten voelen' verrast met een maaltijd en een luisterend oor.

Op vrijdagmiddag 18 juni 2021 hebben zes medewerksters van Univé Noord-Nederland de laatste ronde ‘Soep op de Stoep’ voor hun rekening genomen. De door Welzijn in Noordenveld gestarte (corona) actie heeft er voor gezorgd dat er de afgelopen zeven maanden zo’n 500 koppen soep bij mensen die het verdienden zijn bezorgd.

Elke veertien dagen zorgde Karst Boonstra dat er bij restaurant Bij Boon dertig koppen soep klaar stonden om door in totaal 10 vrijwilligers bij steeds wisselende dorpsgenoten bezorgd te worden. Deze laatste keer had buurtwerker Erik van der Heide medewerkers van Univé, een van de sponsoren, gevraagd om de soep uit te delen, iets waar de dames met groot plezier aan mee wilden werken.

‘Mooi dat we ouderen die het volgens een ander wel kunnen gebruiken zo een steuntje kunnen geven’, zegt een van hen als van der Heide het principe heeft uitgelegd. Na de foto ging het gezelschap op weg naar bewoners van Esrank en Es Borg om de verse mosterdsoep uit te delen.

Foto: DitisPeize.nl

Deel dit bericht