Ga naar inhoud

2 mei 2022Gezondheid

Genieten van de zon? Bescherm jezelf!

De terrassen zitten weer vol en de buitenbaden zijn weer open. Dat kan maar één ding betekenen: de zon schijnt! En hoe lekker dat ook is, soms genieten we er iets te veel van.

De zon kan namelijk ook gevaarlijk zijn voor onze huid. Wil jij veilig genieten van de zon? We hebben de belangrijkste tips verzameld.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Volgens KWF Kankerbestrijding is het aantal mensen met huidkanker de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van te veel blootstelling aan uv-straling of de zonnebank. Daarom is het belangrijk je goed in te smeren en regelmatig even uit de zon te gaan.

  • Smeren: Iedere twee uur

Smeer je huid minstens iedere twee uur ruim in. Gebruik voor kinderen minimaal SPF 30. Twijfel je welke factor zonnebrandcrème jouw huid nodig heeft? KWF helpt je graag bij het bepalen van jouw huidtype en bijpassende factor. Klik hier voor meer informatie.

  • Kleren: Bedek de huid

Bedek de huid met kleding, zet een petje op en draag een zonnebril met uv-werende glazen.

  • Weren: Zoek de schaduw op

Zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00 uur. Dan is de zon het meest schadelijk.

Gratis zonnebrandcrème
Bij verschillende openbare zwembaden en horecagelegenheden in Noord-Nederland vind je onze speciale zonnebranddispensers. Deze dispensers zijn gevuld met zonnebrandcrème waarmee jij je gratis kunt insmeren. Met de actie willen we bewustwording creëren en samen met jou de kans op huidkanker verkleinen.

Deel dit bericht