Ga naar inhoud

7 september 2023Supporter van Sport

Eventing Norg met Nederlands Kampioenschap voor pony’s

Traditiegetrouw staat in het laatste weekend van augustus Eventing Norg op de agenda. De editie van 2023 was extra bijzonder omdat ook het Nederlands Kampioenschap voor pony’s plaatsvond. De laatste keer dat er een Nederlands Kampioenschap Eventing in Norg werd georganiseerd was alweer 36 jaar geleden!

Op zaterdag 26 augustus stond het Nederlands Kampioenschap voor de pony’s op de agenda, op zondag was het de beurt aan de paardenklasses. Tijdens een eventingwedstrijd moet een ruiter met zijn paard drie onderdelen afleggen. De dag begint met een dressuurproef, vervolgens wordt er een springparcours afgelegd. Het laatste en moeilijkste onderdeel is de cross. Hierbij moet een parcours van ongeveer 2,5 km afgelegd worden waarbij ongeveer 30 vaste hindernissen moeten worden overwonnen. Deze hindernissen zijn van natuurlijke aard zoals boomstammen, hagen, picknicktafels en een spectaculaire waterbak.

Heel blije kampioenen
Stichting Eventing Norg kijkt terug op een heel geslaagd weekend met prachtige sport en heel blije kampioenen. De organisatie kreeg veel complimenten over de uitstraling van het evenement en hoe mooi verzorgd alles eruit zag. “Univé heeft ons daarbij in meerdere opzichten ondersteund”, vertelt Karin Lunsche van de organisatie. “Zonder financiële ondersteuning van bedrijven kunnen we een wedstrijd als deze niet organiseren. Maar Univé heeft ook de finishboog geleverd en de dranghekken rond het terrein. We zijn Univé dankbaar voor hun ondersteuning aan ons evenement.”

Deel dit bericht