Ga naar inhoud

9 augustus 2022Supporter van Sport

Concours Hippique Norg trekt veel paardenliefhebbers

Het publiek was op dinsdag 26 juli 2022 met duizenden vanuit het hele land naar Norg getogen voor het paardensportevenement. Zij kreeg met vier spannende kampioenschappen meer dan genoeg waar voor hun geld.

Er waren acht tandems* voor de derde wedstrijd die in de meerspancompetitie Rondje Drenthe streden om de Bronzen Bartje-bokaal. De wedstrijd is mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.

Er werden in Norg een viertal nationale kampioenschappen verreden waarbij het publiek langs de kant en op de tribunes voor een prachtige sfeer zorgde.

Het concours werd afgesloten met het Sprookje van Norg** met als thema  ‘jong geleerd is oud gedaan’ waarin de paarden werden bereden door de jeugd. Een prachtig schouwspel bij kunstlicht waarbij voornamelijk het vijfspan met achterin drie tuigpaarden naast elkaar en voorop een tweespan Hackney’s*** te zien waren. Al met al een prachtige middag en avond paardensport in Norg.

De materialen, die wij geleend hebben van Univé hebben ons perfect geholpen bij de organisatie, waarvoor dank.

*Een wagen, koets of soms slee die getrokken wordt door twee trekdieren die voor elkaar zijn ingespannen.
**Show waarin de deelnemers in de baan komen met bijzondere aanspanningen en in kunstlicht het slotevenement laten zien.
***Engels paardenras

Deel dit bericht