Ga naar inhoud

7 december 2021Gezondheid

Ben jij één van die 5 miljoen mantelzorgers?

In Nederland geven zo’n 5 miljoen mensen mantelzorg. Dat kan aan een ouder of een partner zijn, maar ook aan een gehandicapt kind of een andere dierbare.

Mantelzorg kan tijdelijk zijn, maar ook langdurig en intensief. En hoewel je het uit liefde doet, kan het op je drukken, veel van je vragen en je leven flink beïnvloeden.

Hoe wij dat weten? We praten uit ervaring. Ook veel medewerkers van Univé Noord-Nederland zijn namelijk mantelzorger. Eén van hen is Hans Schieving, manager Ledenzaken & innovatie.

Hans zorgt al een aantal jaren voor zijn dementerende moeder. In onderstaande video vertelt hij over de uitdagingen waar hij voor kwam te staan en de vragen waar hij mee rondloopt.

Deel jouw verhaal
Misschien loop jij ook tijdens het mantelzorgen tegen problemen aan of heb je vragen. Het is goed om jouw zorg te delen en er niet mee rond te blijven lopen. Je bent daarvoor meer dan welkom in één van onze winkels in jouw buurt. Ook kun je bellen met onze zorgadviseurs via 0592-367111. Samen zoeken we vervolgens uit wat we voor jou kunnen doen.

Je hoeft het niet alleen te doen
Want mantelzorg hoef je niet altijd alleen te doen. Vanuit de (aanvullende) zorgverzekering zijn er verschillende mogelijkheden waarmee we jou kunnen helpen en ondersteunen.
Denk aan vervangende mantelzorg, een cursus of een mantelzorgmakelaar. Een mantelzorgmakelaar staat jou bij door tijdelijk jouw zorgtaken over te nemen op het gebied van zorg, welzijn en financiën.

Speciale mantelzorgpagina
Omdat we vroeg of laat (bijna) allemaal te maken krijgen met mantelzorg, hebben we er één van onze speerpunten van gemaakt.

Op een speciale pagina plaatsen wij de komende weken regelmatig verhalen over mantelzorg. Niet alleen delen onze medewerkers hun ervaringsverhalen, we vertellen ook meer over wat Univé voor jou kan betekenen en geven je informatie en tips mee. Ga direct naar deze mantelzorgpagina >>

Deel dit bericht