Ga naar inhoud

3 oktober 2023Gezondheid

“Mijn moedergevoel zei gelijk: dit is niet goed”

Haar zoon was 11, toen hij op weg naar Legoland in Denemarken een hersenbloeding kreeg. Tijdens de autorit over de Duitse autobahn klaagde hij over hoofdpijn en misselijkheid. Toen hij bij een stop langs de snelweg omviel terwijl hij uit de auto stapte, gingen bij Monique van der Linde alle alarmbellen af.

“Mijn moedergevoel zei gelijk: dit is niet goed”, blikt de Particulier Adviseur bij Univé Noord-Nederland zes jaar later terug. De scan in het ziekenhuis liet een bloeding in het hoofd zien, die dankzij een operatie kon worden gestopt. “Hij heeft toen een dag of tien in het ziekenhuis gelegen en kon eerst niet lopen of praten. Op dat moment doe je wat je moet doen en hou je hoop. Gelukkig kregen we fantastische hulp.”

Revalidatie bij Beatrixoord in Haren
Na tien dagen mag hij naar huis. “Inmiddels was zijn spraak iets terug en kon hij weer staan.” Eenmaal thuis volgt een intensief poliklinisch revalidatietraject bij de afdeling Kinderrevalidatie van het UMCG Centrum voor Revalidatie: Beatrixoord in Haren. Daar volgde hij een aantal maanden fysiotherapie, ergotherapie en logopedie en voerde hij gesprekken met een psycholoog. “Het voelde echt als een warm bad. We kregen ontzettend goede begeleiding.”

Spelletjes voor cognitief herstel
Inmiddels is haar zoon gelukkig goed hersteld en willen ze graag wat terugdoen. Daarom heeft Monique haar Persoonlijk Sponsorbudget ingezet om een aantal spellen voor Beatrixoord aan te schaffen. De spellen worden gebruikt tijdens therapieën en in de wachtkamer. “Hiermee kunnen patiënten hun cognitieve functies trainen, maar ook sociale en emotionele vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het oefenen met geheugen en concentratie, maar ook frustratietolerantie en samenwerking.”

Deel dit bericht