Ga naar inhoud

9 november 2017

Meezingen in streektaal

Zondagmiddag 5 november 2017 vond het najaarsconcert van De Dickninger Geuzen plaats in het Ontmoetingscentrum de Havezate te De Wijk. Voor dit concert werd streektaalzanger Luuks Nijsingh benaderd om er gezamenlijk een gezellige middag van te maken.

Om 14.30 uur kon de voorzitter een overvolle zaal welkom heten (er moesten nog stoelen bijgeplaatst worden). De Geuzen begonnen met hun repertoire ten gehore te brengen.

Als 3e lied stond “Dat rooie hoar” op het programma, het lied is geschreven door bovenvermelde Luuks Nijsingh. Aldus voegde Luuks zich ook bij het koor en werd dit lied gezamenlijk ten gehore gebracht en er was ook inderdaad een persoon met rooie hoar, die evenzo op het podium verscheen om medewerking te verlenen. Het publiek was ook bereid om mee te zingen en zo was vroeg in de middag de toon gezet.

Nadat het 1e blok van de Geuzen was afgelopen kon Luuks z’n kunsten vertonen en ook hij kreeg meerdere keren de volle medewerking van het publiek.

Na de pauze vervolgde Luuks z’n optreden met ook weer het publiek op z’n hand. Daarna was het weer de beurt aan de Geuzen voor het 2e en laatste blok met een aantal meezingers en mee doeners voor het publiek.

+/- 17.00 uur werd de middag afgesloten met de meezinger “Het kleine café aan de haven”. Daarna volgde een staande ovatie.

Het koor “De Dickninger Geuzen” uit De Wijk is opgericht 3 september 1999. Het koor telt +/- 40 leden; de leeftijd van de mannen varieert van ruim 40 jaar tot ruim 80 jaar.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit zeemans liederen, shanty’s en vlot in het gehoor liggende liederen. Er wordt 2- en 3 stemmig gezongen, zowel in het Nederlands, Duits, Engels, Spaans, maar ook enkele Drentstalige liederen behoren tot het repertoire.

Kijk voor meer informatie: www.dedickningergeuzen.com

Deel dit bericht