Ga naar inhoud

2 januari 2024Ledenorganisatie

Marlies de Boer: “Als coöperatie staan we midden in de maatschappij”

Univé Noord-Nederland is een coöperatie. Dat betekent dat we van en vóór onze leden zijn. Maar hoe is dat coöperatieve gedachtegoed terug te zien in ons werk? In een serie verhalen vertellen onze collega’s over hun werk, het mooie van Univé en wat leden hiervan terugzien. Met deze keer managementassistent Marlies de Boer.

“Univé staat voor samen, dichtbij en doen. Als coöperatie staan we midden in de maatschappij. We weten dan ook veelal wat er speelt en doen graag iets terug voor die maatschappij. Zo organiseren we bijvoorbeeld nuttige activiteiten voor onze leden. Denk aan het ophangen van rookmelders bij oudere leden thuis, Sint voor Ieder Kind of thema-avonden over het voorkomen van brand door oplaadbare batterijen. Dingen voor een ander doen, zonder er wat voor terug te hoeven, het past bij mij.

Na mijn studie Communicatiekunde (Communicatie- en Informatiewetenschappen) in Groningen was ik op zoek naar een baan. De arbeidsmarkt was krap, ik kon dan ook geen baan vinden in mijn vakgebied. Via een uitzendbureau kon ik als receptioniste bij een woningstichting aan de slag. Al snel kreeg ik er andere werkzaamheden bij, zoals het verhuren van woningen, het ontwerpen van keukens en later het verkopen van woningen. Ik heb via die woningstichting de opleiding tot makelaar afgerond.

Maar ik wilde wat anders. Toen ik in 2010 bij Univé een vacature voor een medewerker Bedrijfsvoering Zakelijk langs zag komen heb ik gesolliciteerd. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek, maar tijdens het gesprek bleek al snel dat ze een andere match zagen. De directeur zocht namelijk een rechterhand. Daar vonden ze mij veel geschikter voor. Hartstikke leuk natuurlijk en ook nog eens dichtbij! Kon ik lekker op de fiets naar mijn werk. Naar dat gebouw waar ik altijd al iets mee heb gehad, ook toen ik nog niet in Assen woonde.

Als managementassistent heb ik veel administratieve werkzaamheden, zoals agendabeheer, vergaderingen voorbereiden en notuleren, bestellingen doorvoeren en het regelen van, van alles en nog wat. Ook organiseer ik evenementen voor collega’s. Inmiddels is mijn takenpakket uitgebreid met interne communicatie. Ik schrijf onze nieuwsbrief, doe interviews en verzorg bijvoorbeeld webinars. Ik heb een flinke omweg gemaakt, maar nu doe ik weer waarvoor ik gestudeerd heb. Hartstikke leuk!

Mijn werk geeft mij veel energie. Ik vind het heel fijn om mijn collega’s te kunnen informeren en om iets voor ze te kunnen organiseren. En wat is het dan leuk als een evenement dan net zo gaat als je het in je hoofd hebt en dat iedereen het dan naar de zin heeft. Dat is het leuke aan evenementen, je kunt namelijk meteen het effect op mensen zien. Mijn werk is geslaagd als ik een ander er blij mee heb gemaakt en er zelf een goed gevoel aan overhoud.

Wat ik ook fantastisch vind is dat we als medewerkers van Univé Noord-Nederland eens in de drie jaar 300 euro mogen doneren aan een lokale (sport)vereniging, stichting of organisatie. Het geeft je de kans om je in te zetten voor wat je belangrijk vindt in de regio. Ik heb ervoor gekozen om mijn persoonlijk sponsorbudget te gebruiken voor VV LEO uit Loon, waar ik leider ben van Vrouwen 1. Mede door onze bijdrage kon het eerste damesteam in het nieuw worden gestoken. Toch fantastisch dat je zoiets voor je vereniging kunt doen?”

Deel dit bericht