Ga naar inhoud

30 augustus 2021

Kom naar Univé's Demo in de Buurt

Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Kom dan naar één van onze Demo’s in de Buurt! Tijdens een Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, is er een veiligheidsmarkt en houden we een speciale rookmelderactie.

Want juist die rookmelder staat tijdens de Demo's centraal. Op 1 juli 2022 moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om door het inademen van rook en niet door de brand zelf.

Rookmelders redden levens
Een rookmelder waarschuwt en is dus van levensbelang. Daarom organiseren we tijdens de Demo's een speciale rookmelderactie. Niet alleen zorgen we ervoor dat je niet meer om de rookmelder heen kan en delen we allerlei preventietips, ook gaan we rookmelders ophangen bij een deel van onze oudere leden thuis en kunnen andere leden tijdens de Demo of bij ons in winkel rookmelders aanschaffen tegen een mooie korting.

Brandweerdemonstraties
Weet jij wat je moet doen bij vlam in de pan? De brandweer gelukkig wel! In samenwerking met de Veiligheidsregio’s houdt de brandweer tijdens de Demo’s in de Buurt onder meer speciale brandweerdemonstraties.

Veiligheidsmarkt
Hoe krijg jij jouw huis zo (brand)veilig mogelijk? Op de veiligheidsmarkt staan bedrijven en organisaties die jou hier alles over kunnen vertellen. Natuurlijk is ook Univé aanwezig op de veiligheidsmarkt. We vertellen je meer over veilig en zorgeloos wonen, over wat je zelf kunt doen en over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Waarom doen we dit?
Gelukkig staan we er niet dagelijks bij stil, maar er schuilen nogal wat gevaren in huis. En dat terwijl je huis vaak je meest kostbare bezit is. Het goede nieuws is dat je zelf heel wat kunt doen om brand, (water)schade of een inbraak te voorkomen.

Wij helpen je daar graag bij. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Planning
Hieronder vind je een planning met de eerstkomende Demo's
Natuurlijk houden we je ook via jouw lokale Samenin-pagina op de hoogte!

    2 maart 2022 Bedummeer informatie >>
    9 maart 2022 Harenmeer informatie >>
  23 maart 2022 Steenwijkmeer informatie >>
    6 april 2022 Assenmeer informatie >>
  20 april 2022 Zuidwolde meer informatie >>
  18 mei 2022 Rodenmeer informatie >>
    1 juni 2022 Wolvega
  15 juni 2022 Zuidlaren
  29 juni 2022 Meppel
 Geweest
  10 november 2021 Marum
  27 oktober 2021 Uithuizenmeer informatie >>
  13 oktober 2021 Grijpskerkmeer informatie >>
  29 september 2021 Appingedammeer informatie >>
  15 september 2021 Groningenmeer informatie >>
    1 september 2021 Winsummeer informatie >>


*De planning is onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Zodra er nieuwe datums bekend zijn, voegen we die toe!

Deel dit bericht