Ga naar inhoud

19 maart 2019

Koken voor ouders van zieke kinderen

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Periodiek koken medewerkers van Univé in Groningen, in het Ronald Mc Donald huis voor de bewoners die op dat moment in het huis verblijven. De ene keer is het stamppot, een andere keer weer Italiaans. Zowel ouders als vrijwilligers kunnen deze activiteit zeer waarderen.

In februari 2020 zijn Tim, Hendri, Gerrit en Ingeborg bij het Ronald McDonald Huis geweest in Groningen. 

De middag begon met een rondleiding en een kennismaking met de werknemers en vrijwilligers. Hierna zijn werd gestart met het voorbereiden van het diner. Het thema van ons menu was Mexicaans en bestond uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Respectievelijk waren dit Mexicaanse nacho’s uit de oven, een burrito buffet en een mango / yoghurt toetje. 

Iedereen heeft erg genoten van het diner. 

Univé vindt niet alleen goede zorg belangrijk, maar ook dat ouders van ernstig zieke kinderen worden ondersteund en bij hun kind kunnen zijn. Daarom zetten medewerkers zich in voor het Ronald Mc Donald huis door periodiek te koken voor ouders.

Naast betrokkenheid levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens deze activiteiten.

Deel dit bericht