Ga naar inhoud

21 maart 2018

Jongeren meer laten bewegen en sporten

Sport is een goede basis voor de lichamelijke en mentale gesteldheid, maar is ook een leuke manier om nieuwe sociale contacten op te bouwen. Donar voelt zich betrokken bij het leefklimaat in de stad, dorp of wijk en organiseert daarom basketbal-clinics.

De clinics worden gegeven door een ervaren trainer van Donar. Tijdens de clinics maken de kinderen spelenderwijs kennis met basketbal door middel van uitdagende oefeningen en echte wedstrijdjes waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Naast deze activiteiten krijgen de deelnemende kinderen en begeleiders toegangskaarten voor een wedstrijd van Donar. Een clinic voor maximaal 30 kinderen en duurt ongeveer anderhalf uur.

Inmiddels zijn dit zo’n 300 clinics per jaar aan ongeveer 5.500 jongeren. Door samenwerking met Univé Groningen kan Donar het clinicprogramma verder versterken en uitbouwen in de provincie Groningen. Tijdens de clinics fungeren de spelers van Donar als begeleiders. Daarnaast ontvangen de deelnemers een vrijkaartje voor een thuiswedstrijd om hun ‘helden’ live te zien spelen.

Rudolf Doornkamp, Manager Bedrijven Univé Groningen over de samenwerking met Donar: “Elkaar helpen, dat is waar Univé voor staat. Univé is namelijk een coöperatie en dat betekent: risico's delen. Risico's die personen of bedrijven niet alleen kunnen of willen dragen.

Volg deze link voor meer informatie over de basketbalclinics>>

Deel dit bericht