Ga naar inhoud

6 oktober 2023Ledenorganisatie

Harold van Leeuwen: “Wat heeft iemand nou écht nodig?”

Univé Noord-Nederland is een coöperatie. Dat betekent dat we van en vóór onze leden zijn. Maar hoe is dat coöperatieve gedachtegoed terug te zien in ons werk? In een serie verhalen vertellen onze collega’s over hun werk, het mooie van Univé en wat leden hiervan terugzien. Met deze keer Harold van Leeuwen, verzekeringsadviseur voor particuliere leden.

“Het was een hele stap natuurlijk: van 18 jaar een eigen sportwinkel in het centrum van Assen, naar een functie als verzekeringsadviseur voor particulieren bij Univé. Maar ik heb er totaal geen spijt van. In de winkel kreeg ik een kick van het adviseren van klanten, van het aanprijzen van goede producten. Eigenlijk doe ik nog hetzelfde, alleen het product is veranderd.

Ik haal veel voldoening uit het goed adviseren van mensen. De winkel was eindigend, ik wilde graag wat anders. Veel van mijn vaste klanten werkten bij Univé. Onafhankelijk van elkaar waren er meerdere mensen die zeiden: Is Univé niet wat voor jou? Die vraag bleef hangen. Na een paar gesprekken met Univé-medewerkers wist ik het zeker; ze konden weleens gelijk hebben. Er brak een drukke tijd aan met het leeghalen van de winkel en het halen van mijn WFT’s. Dat zijn de diploma’s die je moet halen als je aan de slag wilt als adviseur.

De vragen die ik als particulier adviseur aan de telefoon beantwoord, zijn heel divers. We bieden natuurlijk ook een heel breed verzekeringspakket aan. En ieder mens is anders, dus ieder gesprek ook. Juist dat maakt het werk zo leuk. Ik zorg graag voor een goed gevoel bij mensen, zoek telkens naar wat we voor hen kunnen betekenen. Ik ben wars van het afsluiten van verzekeringen om het afsluiten van verzekeringen. Wat heeft iemand nou écht nodig? En hoe kunnen we een lid helpen?

Wat ik extra leuk vind is de link die Univé nu heeft met FC Groningen, als partner van de stichting FC Groningen in de Maatschappij. Voor mij natuurlijk bekend terrein aangezien een tribune naar mijn vader Tonny van Leeuwen is vernoemd. Ik vind het mooi om voor een organisatie te werken die zich samen met FC Groningen inzet voor het bestrijden van bewegingsarmoede in de regio en het stimuleren van beweging voor alle leeftijden en doelgroepen.

Het is een cliché, maar Univé voelt voor mij echt als een warm bad. We zijn een team, doen het met z’n allen. Univé heeft een unieke naam vanwege haar dienstverlening, dat merk ik wel. Een premie is één, maar het gaat erom wat iemand ervoor terugkrijgt. Als coöperatie zijn we van en voor onze leden. Dat zie je terug in hoe wij werken en in de mensen die er werken. We zijn geen supercommerciële organisatie, hier staat de mens centraal. Dat zie je ook in dat we nog een telefoonteam en lokale winkels hebben. Ja, dat is echt de toegevoegde waarde van Univé.”

Deel dit bericht