Ga naar inhoud

8 augustus 2023Supporter van Sport

Bertjan Marree: “Hardlopen kan altijd en overal”

Bewegen is niet alleen gezond, maar ook hartstikke leuk! Daarom werken we samen met de 4 Mijl van Assen aan het promoten van breedtesport onder zowel volwassenen als kinderen, met bijvoorbeeld de Kinderloop, Scholencompetitie en speciale hardloopclinics.

Al jaren werken beide organisaties samen aan die doelstelling. “Hoe meer mensen bewegen, hoe beter het is”, begint Bertjan Marree van de 4 Mijl van Assen. “Dat is het streven van zowel Univé Noord-Nederland als van ons. We willen mensen gezond houden of helpen dat te worden. Sport is daar een essentieel onderdeel van. En hardlopen kan altijd en overal”, vertelt hij verder. “Daarom maken we van de 4 Mijl van Assen ook een evenement waar voor de hele familie wat te doen is. Door ieder jaar te vernieuwen, zorgen we dat het extra leuk is om mee te doen.”

“Iedereen kan hardlopen”
De 4 Mijl van Assen staat dit jaar gepland voor zaterdag 16 september. Het hardloopevenement bestaat uit een loop van 6,4 kilometer, een festival en een sportmarkt waar kinderen allerlei sporten kunnen proberen. “We laten volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met sport en bewegen”, legt Marree uit. “Het mooie aan hardlopen is dat vrijwel iedereen het kan. Net als dat bijna iedereen de 4 Mijl van Assen kan uitlopen.”

Clinics ter voorbereiding
Om mensen hiermee te helpen, organiseren Univé en de 4 Mijl van Assen speciale clinics, die inmiddels gestart zijn. De clinics helpen Univé-leden blessurevrij de 4 Mijl te lopen en kunnen tegen een kleine vergoeding worden gevolgd. “Als Supporter van Sport willen we laten zien dat bewegen niet alleen gezond, maar ook hartstikke leuk is”, vult Erika Broekema van Univé Noord-Nederland aan. “Voor volwassenen én voor kinderen.”

Deel dit bericht