Ga naar inhoud

16 maart 2023

Schade-expert Hans de Vries: "De mens voorop. Dat vind ik mooi"

Univé Noord-Nederland is een coöperatie. Dat betekent dat we van en vóór onze leden zijn. Maar hoe is dat coöperatieve gedachtegoed terug te zien in ons werk? In een serie verhalen vertellen onze collega’s over hun werk, het mooie van Univé en wat leden hiervan terugzien. Onze schade-expert Hans de Vries trapt af.

“Eerst de mens, dan het geld. Dat is mijn motto. Dat betekent dat ik eerst altijd het verhaal aanhoor. Het zakelijke deel komt later wel. Als schade-expert ga ik langs bij grote of ingewikkelde schades. Ik bied een luisterend oor, probeer eventuele frictie weg te halen en onze leden te ontzorgen.

Zo was er laatst een brand bij een volkstuinvereniging in Groningen. Door onbekende oorzaak zijn de strobalen die tegen het gebouw aan lagen gaan branden. De brand veroorzaakte schade aan het gebouw en aan de materialen van de vereniging. Volgens de polis moet er echter minimaal 5 meter tussen het gebouw en de opslag in zitten. Feitelijk hoefden we dus niet uit te keren. Dat vond ik alleen niet aansluiten bij onze coöperatieve gedachte. De schade werd dan officieel wel niet gedekt, we kunnen altijd kijken naar wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik ben in gesprek gegaan en van het één kwam het ander.

"Ik vind dit een mooi voorbeeld van hoe wij als Univé zijn"

De leden van de volkstuinvereniging zijn vervolgens zelf aan de slag gegaan en hebben de schade hersteld. Wij hebben het materiaal en de kosten vergoed. Ik vind dit een mooi voorbeeld van hoe wij als Univé zijn. De mens voorop. We denken in mogelijkheden en proberen samen iets te realiseren of ergens te komen. In dit geval leverde dat niet alleen een heel tevreden klant op, maar ook een stel vrijwilligers die met ons meedenken en graag helpen bij evenementen.

Ik vind dat ik hartstikke mooi werk heb. Mensen zijn vaak blij dat ik kom en ik zie en hoor veel. Als ik dingen zie in het kader van voorkomen en beperken, neem ik dat altijd mee. Waar nodig schakel ik een collega in. Dat meedenken wordt altijd gewaardeerd, en ik ben er toch. Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Dat dienstverlenende is mij met de paplepel ingegoten. Mijn werk past dan ook echt bij mij. Ja, ik zie mij wel mijn hele werkzame leven hier blijven.”

Hans de Vries
Risicodeskundige en schade-expert

Deel dit bericht