Ga naar inhoud

5 juni 2023Ledenorganisatie

Gina Steen: “De kracht van Univé is echt het menselijke”

Univé Noord-Nederland is een coöperatie. Dat betekent dat we van en vóór onze leden zijn. Maar hoe is dat coöperatieve gedachtegoed terug te zien in ons werk? In een serie verhalen vertellen onze collega’s over hun werk, het mooie van Univé en wat leden hiervan terugzien. Met deze keer receptioniste Gina Steen uit Meedhuizen, die na 47 jaar afscheid neemt van Univé.

“Na mijn mavo-examen wilde ik eigenlijk gelijk aan het werk. Ik kwam bij de BMW-garage in Groningen terecht als administratief medewerker. Tot ik een vacature zag bij De Pelikaan, een onderlinge in Appingedam en één van de voorgangers van Univé. Ik ben geboren en getogen in Appingedam. Zo dicht bij huis werken leek me wel wat.

Het waren andere tijden. Mijn sollicitatiegesprek was met de directeur en zijn vrouw, gewoon aan hun keukentafel. Ik kwam te werken in het pand aan de Farmsumerweg. Dezelfde plek als waar Univé nu ook zit. Ik voerde gesprekken aan de balie of via de telefoon, deed de poliscontrole en bracht op de fiets polissen rond.

Er volgden verschillende fusies tot het Univé Noord-Nederland werd, zoals nu. Uiteindelijk heb ik 42 jaar in de winkel in Appingedam gewerkt. Ik kende er zoveel leden. Ze kwamen vaak binnen met vragen of als ze om een praatje verlegen zaten. Dat was altijd bijzonder, je wist zoveel van mensen. Vijf jaar geleden kwam ik in de winkel in Assen te werken. Na al die jaren was dat wel even wennen. Je verliet toch een warm nest. Maar het is helemaal goed gekomen!

Univé is een heel warme en hechte organisatie, ook naar de leden toe. De kracht van Univé is echt het menselijke. Er gebeuren hier zoveel mooie dingen. De ene keer door middel van sponsoring, de andere keer met activiteiten voor leden. Nu is het tijd voor de volgende stap: mijn pensioen. Ik kom straks meer toe aan tuinieren, extra onze dieren knuffelen en af en toe met de camper weggaan. Ik ben nog niet flauw van werken of van Univé, had hier nog gerust jaren kunnen rondlopen. Maar het is goed zo, tijd voor andere dingen!”

Deel dit bericht