Ga naar inhoud

12 mei 2023Supporter van Sport

Framerunnen als een bloem die begint te bloeien….

Twee jaar geleden begon Groningen Atletiek (GA) met framerunning. Een running frame is een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen, één voor en twee aan de zijkanten. Een framerunner bestuurt het running frame met het stuur boven het voorste wiel. Piet Rabbeljee van Groningen Atletiek blikt terug

"Het begon op 5 mei 2021 met een clinic, inmiddels is framerunning uitgegroeid tot een zeer speciaal en gewaardeerd onderdeel binnen de atletiekwereld. Het past natuurlijk binnen de inclusiviteitsgedachte dat sport toegankelijk moet zijn voor iedereen. Bij Groningen Atletiek begonnen we met vier atleten, nu zijn dat er tien. Iedere week trainen we op woensdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur. Dankzij Univé zijn alle atleten voorzien van passende truien en vesten. Mooi in het groen en herkenbaar. Dat geeft een trots gevoel. Ik zou zeggen: kom maar eens kijken naar deze topatleten.

Nu we twee jaar verder zijn, was het tijd voor een feestelijk tintje tijdens de training. Sponsor Decathlon zorgde voor een mooie fietsbel op de frames. Wat ook heel mooi is, is dat Stichting Fietsus zorg gaat dragen voor het technische onderhoud van de frames. De frames zijn door Fietsus ook voorzien van kilometertellers. Zo zagen we dat sommige atleten wel 20 km per uur lopen! Het feestje was niet compleet zonder een springkussen.

Mede dankzij sponsor Univé, begint het framerunnen te leven. Dit jaar is ook weer de Univé Framerunningtoer in de regio van start gegaan. Het is de gelegenheid om je als framerunner te matchen met framerunatleten van andere clubs. Het is iedere keer weer hartverwarmend om te zien hoe de framerunners worden ontvangen en hoe steeds meer organisaties van hardloopwedstrijden framerunning een plek geven. Hoe meer geluid, hoe meer beweging. Als een bloem die begint te bloeien."

Deel dit bericht