Ga naar inhoud

4 juli 2023Supporter van Sport

“Een vereniging brengt mensen samen”

Na vier jaar is het eindelijk weer zover: de uitvoering van FC Meppel Gymnastiek. Aan de drie voorstellingen op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli doen alle groepen van de gymnastiekvereniging mee. Van de peuters tot de senioren.

Normaal is er iedere twee jaar een uitvoering. Helaas kon de vorige uitvoering vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom is de vereniging nu extra gemotiveerd om er een mooi spektakel van te maken. Bij FC Meppel Gymnastiek kunnen geïnteresseerden terecht voor ouder- en peutergymnastiek, free running, jazz- en streetdance, turnen en acrogym. Al deze groepen hebben een rol in de uitvoering die in het teken staat van de musical The Lion King.

“Normaal beoefent iedereen zijn of haar eigen discipline”, legt Jannie Bloemert van de vereniging uit. “Maar bij de uitvoering loopt alles ineens door elkaar. Het is echt een voorstelling van de hele vereniging. We hebben zoveel mensen met talenten rondlopen. Als je al die talenten kunt verbinden krijg je een bijzonder mooi resultaat. Ik was bij een vergadering, mijn mond viel echt open van de creativiteit.”

“Mijn mond viel echt open van de creativiteit”

“Bij een vereniging is iedereen welkom"
Jannie kwam met FC Meppel Gymnastiek in aanraking doordat haar eigen dochters op acrogym zitten. Ze ziet regelmatig hoe belangrijk beweging en verenigingen voor mensen zijn. “Een meisje zei laatst dat haar vriendinnen bij FC Meppel zitten. Die vriendschappen vind ik zo mooi. Bij een vereniging is iedereen welkom. Het brengt mensen samen.”

Dat ziet ze ook onder de vele vrijwilligers waar FC Meppel Gymnastiek op kan rekenen. “Bij een turnevenement zijn er al snel vijftig tot zestig vrijwilligers nodig. Er zijn mensen nodig voor het opbouwen van de zaal, voor het opruimen, het jureren en voor de catering. Daar zitten vrijwilligers bij die geen kinderen bij de vereniging hebben, niet eens in Meppel wonen. Dat is fantastisch om te zien.”

Kledingbank voor acropakjes
Bij sporten als turnen en acrogym gaat het ook om de uitstraling van de sporter. Daar horen mooie en vaak ook dure sportpakjes bij, terwijl niet iedereen die financiële middelen heeft. Gelukkig heeft Jannie daar iets moois op gevonden: een kledingbank! “Meestal laat je de pakjes maken. Dat kost natuurlijk geld”, legt ze uit. “Geld dat niet ieder gezin heeft.”

Daarom schreef ze een projectplan met de naam ‘Iedereen straalt op de wedstrijd’. Ze diende het plan in bij De Haëlla Stichting en kreeg subsidie. “Nu heb ik verschillende pakjes in de verhuur. En die pakjes zijn niet alleen beschikbaar voor leden van FC Meppel. Ook leden van andere verenigingen zijn van harte welkom!”

Deel dit bericht