Ga naar inhoud

18 februari 2019

Een sportieve start van de lente

Iedere eerste zaterdag bij de start van de Lente organiseert Loopgroep Nienoord de Leekster Lente Loop. Een hardloopwedstrijd voor jong en oud.

Je kunt meedoen aan een jeugdloop, recreatieloop, wedstrijdloop, halve marathon en scholieren uurloop.

Vanwege de corona maatregelen is in 2021 gekozen voor een andere opzet, maar de routes waren wel op en rond het mooie Landgoed Nienoord in Leek. Dit keer konden de hardlopers kiezen uit vier afstanden: 5, 10, 21,1 of 42,2 km. Er waren dit jaar geen jeugdlopen. De wandelaars konden kiezen uit de route van 5 of 21 km. De routes konden van 20 t/m 28 maart gelopen worden, op een moment dat bij ieder het beste paste. In totaal liepen 827 de Leekster Lenteloop.


Lees het verhaal van Rens die solo 2x de Leekster Lenteloop liep >>Ook was er een fotowedstrijd. De foto’s werden beoordeeld door een jury bestaande uit Peter Wolters (trainer Loopgroep Nienoord) en Erika Broekema (hardloopster en medewerker Univé Noord-Nederland). Zij beoordeelden de ingezonden foto’s op sfeer, compositie en originaliteit.De prijzen zijn mogelijk gemaakt door Univé Noord-Nederland en ingekocht bij de lokale ondernemers Scheerhoorn Bloemen Leek en Beijk Catering.


Sonja Bezema-Renkema


Links Rik Muller, Middelste Jacqueline Oldenzeel, Rechts Gert-Jan Westerhof

Creatie met meerdere keren Rob

Martin Kregel


Pauline Wilkens

Meer informatie: www.leeksterlenteloop.nl

Een aantal reacties van deelnemers:

  • Hè, hè! Eindelijk weer even iets wat er op leek: de Leekster Lente loop! Een halve marathon gerend rondom het Leekster meer. De start was bij landgoed Nienoord en daarna kom je door piepkleine dorpjes als Midwolde, Lettelbert, Sandebuur, Leutingerwolde.
  • Vandaag de Leekster Lenteloop. Heerlijk loopweer. Allebei een dik PR. Een compliment aan de organisatie van Loopgroep Nienoord Leek. Alles was onderweg prima aangegeven. Na afloop nog even een lekkere kop Mosterdsoep.
  • Gisteren voor het eerst meegedaan aan de “Virtuele” Leekster Lenteloop halve Marathon. De organisatie had het parcours van 5km (10KM) en halve Marathon mooi uitgezet. Alles stond super goed aangegeven en zelfs overal leuke spreuken om je aan te moedigen. Om 9 uur was het nog zonnig om 11 uur al dicht bewolkt en met de start heel donker.
  • De eerste KM gingen super en de eerste 15KM gingen binnen het uur. Maar ondertussen was ik door de harde wind en regen veel afgekoeld. De laatste KM gingen tegen de wind in niet meer vanzelf en moest nog 1 minuut toegeven.
  • Toch weer een mooi tijd 1u24m50s na vorige week 8 sec meer 1u24m58. Daarna nog mijn medaille opgehaald met een kopje koffie wat ook goed geregeld was. Vandaag maar een rustdag na een paar zware weken.Gedicht Leekster Lenteloop
In deze week moet het gebeuren,
anderen al gezien op internet.
Getraind, gelet op weersverwachting,
vandaag dan in agenda gezet.

Goed geslapen, ontbijt en koffie,
water, rondje, zorgvuldig rekken.
Je korte broek voelt nog koud als je
je klaar maakt om te vertrekken.

Gekras van kraaien bij hun nesten,
gerinkel van glas, een enkele auto,
wapperende vlaggen, begeleiden
vandaag jouw Leekster Lente Loop.

Een korte aanloop naar de startstreep,
precies op tijd de stopwatch aan,
de tijd loopt, de race is begonnen,
ruim 20 minuten vol te gaan.

Tempo hoog, ontspannen lopen,
de eerste helft vol goede moed,
in een perfect regelmatig ritme
over ’t glimmend nat parcours.

Dan wordt ‘t moeizaam, je bent kapot,
je maag, je lijf, alles protesteert.
Toch geef je niet toe, je pept je op,
erg opgelucht als je de meet passeert.

Je rekt, loopt uit en eet en drinkt wat,
weer thuis een douche, voelt je voldaan,
je hebt een goede tijd gelopen,
maar hoeft voorlopig niet weer te gaan.

Beluister het gedicht van Henriët Veen >>

Auteur: Henriët Veen
Bron: https://www.zijsporen.nl/leekster-lente-loop

Deel dit bericht