Ga naar inhoud

11 september 2023Supporter van Sport

“Denk bij voorbaat niet dat je het niet kan, maar probeer het!”

Op zaterdag 16 september staat de 4 Mijl van Assen op het programma. Samen met de 4 Mijl organiseerden we clinics die deelnemers helpen blessurevrij de zesde editie te lopen. Deelnemers Marloes ten Broek, Alie Dussel en Jolanda Moes blikken terug en delen hun ervaringen.

Marloes ten Broek
“Nadat ik begin 2021 een herseninfarct heb gehad was mijn conditie helemaal weg. Ik heb geprobeerd het zelf weer op te bouwen, maar dat vind ik lastig. Alleen lopen motiveert niet zo. Daarom ben ik lid geworden van Loopgroep Assen 20 en heb ik mij opgegeven voor de clinics. Een groep en een vast tijdstip werkt voor nu beter.

Ik wil een betere conditie krijgen en aan mijn gezondheid en herstel werken op een manier die ik leuk vind. Ik hou van gezelligheid en klets graag, zo lopen is voor mij de ideale combinatie. Door de clinics ben ik gemotiveerd om drie keer in de week te lopen. Het zorgt ook voor nieuwe contacten. Het is een fijne groep deelnemers met gemotiveerde mensen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen en de sfeer is positief. We proberen elkaar te motiveren en te steunen. Ik heb de 4 Mijl twee keer eerder gelopen. De laatste keer in 44.11. Dit jaar wil ik sneller.”

Alie Dussel
“In juli 2022 heb ik een Mini Gastric Bypass gehad. Daardoor ben ik heel veel kilo’s afgevallen. Na de operatie wilde ik de Asser TT Run lopen. De run heb ik met gemengde gevoelens uitgelopen, omdat mijn vader een paar dagen ervoor was overleden. Na de run kwam ik het bericht van Univé tegen op Facebook. Samen met mijn man heb ik mij opgegeven met het idee: we zien wel wat de clinics brengen. Ik wilde vooral leren hoe je een duurloop kan doen, zonder dat je daarna helemaal uitgeput bent.

De sfeer tijdens de clinics is goed. Iedereen is gemotiveerd en motiveert elkaar. We zijn echt een groep en er is een hoop gezelligheid! Iedere week lopen mijn man en ik drie keer. We vinden het zo leuk dat we ons nu ook gaan aansluiten bij een loopgroep. Ik ben stukken vooruitgegaan. Mijn tempo is omhooggegaan, ik kan het langer volhouden en heb echt plezier gekregen in het lopen. Na ruim 8 kilometer heb ik nog energie over. Ik ben er klaar voor!”

 Jolanda Moes
“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb ernstig astma en krijg sinds bijna een jaar tweewekelijks een injectie ervoor. Dat zorgde ervoor dat ik eindelijk weer meer kon bewegen. Begin dit jaar besloot ik mijn levensstijl drastisch om te gooien. Inmiddels ben ik al 40 kilo afgevallen! Ik ben begonnen met wandelen. Van een klein rondje, naar steeds wat verder. Inmiddels heb ik al 15 etappes van het Pieterpad gelopen. Ik vroeg mij af of hardlopen ook zou kunnen. Ik ben 55 en had dat nog nooit gedaan. Om mijzelf te motiveren heb ik een goed doel gekozen. Ik laat mij sponsoren voor Stichting Oxalis Deppei 4 Kids. In het verleden hebben ze mijn kinderen en mij heel veel geholpen. Zo kan ik iets terugdoen. Op een weblog hou ik mijn trainingen bij.

De eerste paar keer trainen vond ik alles behalve leuk. Veel deelnemers hebben al loopervaring. Je wil natuurlijk graag de groep volgen, maar dat is gewoon geen doen. Toen ik dat kon loslaten ging het veel beter. Laatst heb ik voor het eerst de gehele route uitgelopen. Mijn tijd was niet geweldig. Bijzonder is dat: eerst is je doel om de 4 mijl uit te lopen, nu ben je al bezig met de tijd. Het gaat dus boven verwachting. Ik verwacht hem lekker uit te kunnen lopen op mijn eigen tempo. Andere jaren keek ik met bewondering naar de lopers, nu ben ik zelf deelneemster. Denk dus bij voorbaat niet dat je het niet kan, maar probeer het!”

Deel dit bericht