Ga naar inhoud

10 oktober 2018

Dagje paardrijden voor mensen met een beperking

Op 4 oktober 2018 zijn cliënten van de Trans een dagje naar de manege de Baander van Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel (PGM).

Paardrijden kan voor mensen met een beperking veel betekenen, denk hierbij aan balans, motoriek en oog- handcoördinatie verbetering. De manege beschikt over verschillende soorten zadels en aangepaste materialen om het paardrijden mogelijk te maken. Ook is er de beschikking over een tillift om de ruiter op het paard te zetten.

Uniek is het huifbedrijden. Huifbedrijden maakt paardrijden mogelijk voor mensen met een meervoudige beperking. De ruiter hoeft tijdens het huifbedrijden zelf niets te doen. De kracht zit ‘m in het zich laten bewegen, dit geeft pure – en totale ontspanning. Maar de effecten gaan verder. Zo blijkt in de praktijk dat huifbedrijden ook kan resulteren in obstipatievermindering en het losmaken van vastzittend slijm in de longen.

De cliënten hebben volop genoten van  de dag en vooral het huifbedrijden. Na het paardrijden en de lunch in de manege, werd er nog een bezoek gebracht aan de kinderboerderij.

Voor meer informatie over de Trans: https://www.detrans.nl
Voor meer informatie over PGM: http://pgmmeppel.nl

Deel dit bericht