Ga naar inhoud

13 april 2023Met elkaar

Coöperatief Festival: Hét kennisevent voor noordelijke coöperaties

Van lokale coöperaties die een supermarkt of zwembad runnen tot energiecoöperaties: in Noord-Nederland kennen we inmiddels meer dan 450 actieve coöperaties. Maar hoe regel je de juridische en belastingtechnische zaken goed, mobiliseer je fondsen of krijg je meer vrijwilligers? En hoe pak je thema’s aan als digitalisering en communicatie? Het zijn allemaal aspecten die aan bod komen tijdens het eerste Coöperatief Festival; een dag voor en door coöperaties.

Het Coöperatief Festival is een initiatief van onder meer Univé, de Hanzehogeschool Groningen en de zes dorpen rond het Schildmeer. Het biedt de ideale gelegenheid om elkaar te leren kennen, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Niet alleen als coöperaties onderling, maar ook met de verschillende onderwijsinstellingen. Onderwijsinstellingen ondersteunen coöperaties namelijk graag, bijvoorbeeld met de inzet van studenten en onderzoekers of het delen van expertise.

Speciale gasten
Het Coöperatief Festival kent een afwisselend en inspirerend programma. Zo krijgen verschillende lokale coöperaties het woord, zijn er workshops en is er de mogelijkheid om jezelf te profileren en je verhaal te vertellen. Tijdens het kennisevent voor noordelijke coöperaties hebben we ook heel speciale gasten, namelijk een afvaardiging van Mondragón. Mondragón – gelegen in het Spaanse Baskenland - is één van de meest succesvolle coöperaties ter wereld. Betrokkenen doen graag hun verhaal en delen hun kennis en ervaring.

Aanmelden
Het Coöperatief Festival vindt op donderdag 11 mei plaats in Hellum (Hoofdweg 36). Het programma start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het gehele programma is gratis te volgen. Ook de lunch tussen de middag is gratis. Aanmelden kan door hier te klikken. Er opent dan een nieuw venster waar je je gegevens op kunt achterlaten. Via de link kun je ook het gehele programma bekijken.

Deel dit bericht