Ga naar inhoud

7 september 2023Supporter van Sport

ACV en Univé worden maatschappelijk partners

Univé Noord-Nederland verbindt zich voor de komende drie seizoenen als maatschappelijk partner aan ACV. Dat betekent dat de voetbalvereniging en de coöperatieve verzekeraar gezamenlijk maatschappelijke activiteiten gaan uitvoeren op het gebied van gezondheid, vitaliteit en het tegengaan van bewegingsarmoede.

Zo is er het streven om de Schoolvoetbalcup weer terug te brengen in Assen. Ook komen er voetbalmiddagen voor senioren (met een lunch en een wedstrijd van ACV) en trainingsdagen voor bewoners van het asielzoekerscentrum in Assen. Daarnaast zetten de organisaties zich tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024 in voor het zwerfvuilvrij maken van het gebied rond het trainingscomplex aan de Stadsbroek.

“Samen voor de lokale samenleving”
De samenwerkingsovereenkomst werd woensdagavond getekend tijdens de presentatie van de eerste selectie van ACV en loopt tot 30 juni 2026. Sinds dit seizoen komt ACV uit in de Tweede divisie, het hoogste niveau voor amateurverenigingen in Nederland.

“Net als Univé is ACV zich bewust van de rol die zij speelt in de samenleving”, legt Hans Schieving – verantwoordelijk voor de partnerships bij Univé Noord-Nederland - uit. “We zijn al decennialang met elkaar verbonden en bouwen die goede verstandhouding nu verder uit door ons samen in te zetten voor de lokale samenleving.” ACV-voorzitter Bert Huizing vult aan: “De samenwerking is een unieke kans om naast de reguliere activiteiten als voetbalvereniging en verzekeraar een aantal betekenisvolle activiteiten in de Asser samenleving te kunnen uitvoeren."

Deel dit bericht