Dankzij u verbeterd

Hieronder leest u een aantal belangrijke verbeteringen die wij sinds 2019 hebben doorgevoerd naar aanleiding van uw reacties.

Maar u kunt ook de verbeteringen van vóór 2019 lezen.

Opzeggen oude zorgverzekering

Als er online een zorgverzekering bij ons wordt aangevraagd, zeggen wij de oude verzekering op als de aanvrager dat wenst. Toch twijfelden veel klanten of dit daadwerkelijk het geval was. Om deze twijfel weg te nemen, hebben wij extra teksten geplaatst waarin we aangeven dat de vorige verzekering door ons inderdaad wordt opgezegd.

Plaatsingsmaand: december 2019

 

Meer kinderen toevoegen bij zorgaanvraag

Bij het online aanvragen van onze zorgverzekering konden er maximaal 4 kinderen worden toegevoegd op de polis. Wilde iemand meer kinderen op de polis toevoegen, dan moesten hij bellen naar onze Klantenservice. Inmiddels is het mogelijk om online maximaal 8 kinderen toe te voegen op de polis.

Plaatsingsmaand: november 2019

 

AOV voor zzp’ers

Na feedback van zzp’ers hebben we verschillende verbeteringen doorgevoerd voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Zo zijn verschillende teksten herschreven en is het aantal vragen teruggebracht. Ook is de oorspronkelijke naam van de verzekering 'Flexibele Inkomensverzekering zzp' aangepast in: 'AOV voor zzp’ers'.

Plaatsingsmaand: oktober 2019

 

Autoverzekering online aanvragen  

Bij het online aanvragen van een autoverzekering ontstond soms onduidelijkheid over bepaalde termen. We hebben nu verschillende termen duidelijker uitgelegd. Zo hebben we ‘motorrijtuig’ aangepast naar ‘auto’ en ‘gegevens hoofdbestuurder’ aangepast naar ‘wie rijdt er het meest in de auto’.

Plaatsingsmaand: oktober 2019

 

Schade melden voor zakelijke klanten

Het melden van een schade is voor zakelijke klanten nu nog makkelijker en sneller gemaakt. Sommige vragen bleken niet per se nodig voor het behandelen van een schade; deze vragen zijn daarom verwijderd. Daardoor blijven alleen de écht relevante vragen over. Daarnaast kan een zakelijke klant nu voor zowel een pand als voor een motorvoertuig expertise aanvragen.

Plaatsingsmaand: oktober 2019

 

Duidelijke mail bij afsluiten van een verzekering

Als u een verzekering bij ons afsluit, ontvangt u hiervan een ontvangstbevestiging per e-mail. Deze e-mail hebben wij vernieuwd. Zo weet u beter wat u van ons kunt verwachten en hoe lang het duurt voordat u een polis van ons ontvangt.

Plaatsingsmaand: september 2019

 

Hoofdbestuurder bij aanvraag autoverzekering

Bij het aanvragen van een autoverzekering wordt gevraagd naar de gegevens van de hoofdbestuurder. Dit blijkt verwarrend te zijn, want vaak worden dan de eigen gegevens ingevuld, terwijl eigenlijk één van de kinderen hoofdbestuurder is. Daarom hebben wij de volgorde van de vragen aangepast. Hierdoor wordt duidelijker welke gegevens wij precies willen weten voor het in orde maken van de autoverzekering.

Plaatsingsmaand: september 2019

 

Zorgpas aanvragen in Mijn Univé Zorg

Sinds 31 juli is het mogelijk om in Mijn Univé Zorg een nieuwe zorgpas aan te vragen. In de Mijn Omgeving kan de klant aangeven voor welke verzekerde hij/zij een nieuwe zorgpas wil aanvragen. Vervolgens krijgt de klant deze pas binnen 8 dagen gratis thuisgestuurd.

Plaatsingsmaand: augustus 2019

 

Zorgkosten in het buitenland

Regelmatig ontvangen wij vragen over hoe het precies zit met zorgkosten in het buitenland. We hebben een nieuwe informatiepagina op unive.nl aangemaakt waarop u kunt checken welke zorgkosten in het buitenland worden vergoed met uw verzekering.

Plaatsingsmaand: juni 2019

 

Inloggen met FaceID

Voor iOS-gebruikers is het vanaf nu mogelijk om in te loggen in de Univé App via FaceID. Hierdoor is het nog makkelijker om in te loggen in de Univé App.

Plaatsingsmaand: juni 2019

 

Duidelijkere brieven

Elk jaar ontvangt u van ons nieuwe verzekeringspapieren. 
Deze brieven en mails zijn aangepast waardoor ze duidelijker en makkelijker leesbaar zijn. 

Plaatsingmaand: mei 2019

 

Gemakkelijker uw autoschade melden

Wanneer u een autoschade heeft, kunt u dit melden via Mijn Univé of de Univé app. Er zijn aanpassingen gedaan waardoor u nu minder vragen hoeft te beantwoorden. Zo kunt u veel sneller een schade melden en krijgt u alleen nog vragen die ertoe doen.

 Plaatsingsmaand: februari 2019

Meer over verbeteringen