Ga naar inhoud

Ledenraadslid Patricia Versluis

Terug naar overzicht

“Ik vind het altijd mooi om in een dorp mensen samen te brengen, om samen met elkaar iets te betekenen voor het dorp of de club.”

Wie is Patricia Versluis?

“Ik woon in Meerkerk, een dorpje tussen Gorinchem en Vianen. Ik ben zelfstandig ondernemer; grafisch vormgever. Ik ben ook privé zzzp’er: zeer zelfstandig zonder partner, met andere woorden alleenstaand. Ik woon hier met heel veel plezier, ik ken veel mensen, onder andere bij voetbalclub SV Meerkerk. Univé was onze hoofdsponsor. Ik heb lang zelf gevoetbald, maar ik zeg altijd: ‘De spierpijn heeft me inmiddels ingehaald.’ Altijd lekker fanatiek, je kunt het niet half doen. Mannen kunnen nog in een elftal voor veteranen of ‘bierteam’, een kwartiertje voor de aftrap omkleden en verder geen verplichtingen, maar dat bestond toen bij SV Meerkerk niet.”

Waarom ben je ledenraadslid geworden?

“Eén van de directieleden vroeg me daarvoor; ik denk eerlijk gezegd omdat ik hier in de buurt bekend sta als iemand die heel actief is in het verenigingsleven. Ik heb meteen ja gezegd. Ik merkte wel dat er behoefte was aan meer zelfstandige ondernemers in de Ledenraad en dan vooral vrouwen. Het is leuk om over alles wat met verzekeren te maken heeft te brainstormen en filosoferen met diverse anderen, allemaal met een andere achtergrond.”

Wat spreekt je aan bij Univé Het Groene Hart?

“De saamhorigheid. Als het goed is heb je als lid van een vereniging meer bij te dragen dan als klant van een bedrijf met winstoogmerk. Ik vind dat je als verzekeraar eerst en vooral in oplossingen moet denken. Als er ergens brand is, laat je de bewoners niet in hun nachtpon buiten staan, je gaat op zoek naar kleding en onderdak. Pas daarna ga je bedenken hoe en wat, waar het geld vandaan moet komen. Dat is een meerwaarde: dan zorg je écht voor je leden. Bij klanten gaat het wat meer over de zakelijke kant, de winst.”

“Voor mij het mooie van Univé Het Groene Hart? We zijn wel flink gegroeid, maar het blijft allemaal heel lokaal en betrokken. Als lid merk je amper dat er nu vooral vanuit het kantoor in Delft gecommuniceerd wordt.”

Wat was voor jou het belangrijkste moment als lid van de Ledenraad?

“In een van de eerste vergaderingen hadden we over het nieuwe concept ‘Het Clubhuis’. Echt een heel goed idee, maar ik wil gaan benadrukken dat er in de communicatie met leden nog veel winst te behalen is. Sommigen weten denk ik niet eens dat ze geen klant zijn, maar lid van een coöperatie zonder winstoogmerk. Als ik mag meedenken over een marketingplan waarmee we de leden bij die ontwikkeling betrekken, graag!”

Nog tijd over voor andere dingen in de mini-maatschappij Meerkerk?

“Ik heb een drukke agenda. Bij voetbalclub SV Meerkerk ben ik voorzitter van de sponsorcommissie, ik ben bestuurslid van de Oranjevereniging, voor de KNVB ben ik talent scout en teammanager bij het meisjesvoetbal, voor Oranje onder de 15 en ik organiseer mede een Meerkerkse Kwis in het dorp. Als er iets te organiseren valt, weten mensen mij vaak wel te vinden. Ik vind het altijd mooi om in een dorp mensen samen te brengen, om samen met elkaar iets te betekenen voor het dorp of de club.”