Ga naar inhoud

Elektrische fiets

Hulp bij schade aan uw elektrische fiets

Bij schade aan uw fiets door diefstal, beschadiging of een aanrijding is het belangrijk om te weten wat u moet doen. Bijvoorbeeld ook hoe u die schade online kunt melden. Op die manier kan Univé u optimaal hulp bieden. Lees meer over de fietsverzekering.

Wat kunt u het beste doen bij schade

Dit kan Univé voor u doen

Pech onderweg kan altijd gebeuren. Zelfs zo dat u niet verder kunt. Voor die gevallen kunt u Pechhulp Fiets extra meeverzekeren.

Pechhulp Fiets: de breng- en haalservice van Univé

Pechhulp Fiets is de haal- en brengservice van Univé die u aanvullend kunt meeverzekeren. Daarmee bent u met uw fiets verzekerd van hulp als u onderweg in Nederland niet verder kunt. Bijvoorbeeld als uw fiets is gestolen of na een ongeluk of pech. Wij repareren de fiets niet, maar vervoeren u (en uw fiets) bijvoorbeeld naar het startpunt van uw fietstocht, uw woonadres of een fietsenmaker. Kunt u niet verder? Bel dan de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Altijd te bereiken: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Schade melden - Mijn Univé

Rondom het melden van schade zijn er veel mogelijkheden met Mijn Univé. Het is de plek waar u al uw documentatie vindt van de lopende verzekeringen. Onderstaand vindt u de mogelijkheden van Mijn Univé als het gaat om schades.

  • Bekijken van uw bestaande schademeldingen
  • Bekijken van uw polisgegevens
  • Bekijken van al uw correspondentie 

Meld u direct aan voor Mijn Univé of log in

Meld uw schade online

Schade stappenplan

Er zijn veel verschillende situaties waarin u zich kan bevinden bij het hebben van schade. Voor uw gemak hebben we een stappenplan gemaakt met de verschillende scenario’s en soorten schade om u te adviseren wat u het beste kunt doen. U vindt hier het schade stappenplan.