Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen caravanverzekering

Is uw caravan, vouwwagen of aanhangwagen aangekoppeld aan uw (verzekerde) auto? Dan is die alleen voor wat betreft de wettelijke aansprakelijkheid (WA) gratis meeverzekerd met de auto. Is hij niet aangekoppeld aan uw auto, dan loopt de WA-dekking vaak via uw aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld wanneer u uw caravan op de camping met de hand iets verplaatst, maar per ongeluk een andere caravan raakt.

Maar schade aan de caravan zelf is niet verzekerd via uw autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Daarvoor kunt u de caravanverzekering afsluiten. Bereken uw premie.

De caravanverzekering kunt u afsluiten voor een toercaravan, een vouwwagen of een stacaravan. Meer over de caravanverzekering.

De groene kaart voor een caravan of vouwwagen is soms verplicht. Vooral als u op vakantie gaat naar Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië of Spanje, is het belangrijk dat u een groene kaart heeft. Die kunt u aanvragen bij de verzekeraar waar uw auto is verzekerd. Meer informatie én het aanvragen van een groene kaart voor uw caravan of vouwwagen vindt u hier.

Ja, dit is verzekerd. Bij de vouwwagen en stacaravan is dit standaard verzekerd. Voor een toercaravan kunt u hagelschade naar keuze meeverzekeren. Bereken uw premie.

Ja, om verzekerd te zijn voor schade door diefstal is een CCV goedgekeurd disselslot of wielklem noodzakelijk. Als uw caravan in een afgesloten stalling staat, is het gebruik van een disselslot of wielklem niet verplicht. Meer over de caravanverzekering.

Wanneer uw caravan wordt gestolen of beschadigd raakt, vergoedt Univé de kosten van uw vervangend verblijf tot € 35,- per persoon per dag en tot een maximum van 21 dagen. Bereken uw premie.

Uw caravanschade laten repareren via de Univé-schadehersteller heeft de volgende voordelen:

  • Haal- en brengservice
  • Snelle en vakkundige reparatie
  • Gratis veiligheidscheck
  • Uw schade gemakkelijk afgehandeld
  • 2 jaar garantie.

Ja, u kunt uw tweedehands caravan bij Univé verzekeren. Hoe uitgebreid u uw caravan kunt verzekeren, hangt af van het bedrijf waar u de caravan heeft gekocht.

Heeft u uw tweedehands caravan gekocht bij een BOVAG- of FOCWA-bedrijf? U kunt dan - als aanvulling op uw caravanverzekering - kiezen voor de dekking '3 jaar aanschafwaardegarantie'. Als uw caravan dan gestolen wordt of total loss raakt in de eerste drie jaar na aankoop, dan betaalt Univé de aanschafwaarde. U heeft de aankoopnota nodig om de aanschafwaarde aan te tonen.

Als u uw caravan niet bij een BOVAG- of FOCWA-bedrijf gekocht heeft (of niet kiest voor de aanvullende dekking), dan betaalt Univé bij diefstal of total loss de vervangingswaarde. Dat is het bedrag waarvoor u op dat moment een vergelijkbare caravan kunt kopen.

Bij uw caravanverzekering kunt u schade aan de mover extra meeverzekeren. Eventuele schade die u bijvoorbeeld tijdens het verplaatsen van de caravan met de mover veroorzaakt, is niet verzekerd met de caravanverzekering. Hiervoor kunt u een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Bereken uw premie.

Ja, dit is mogelijk. Uw caravan is het hele jaar verzekerd in de Benelux en in Duitsland. In de andere groenekaartlanden bent u tot maximaal 6 maanden verzekerd. Wilt u de caravan daar ook stallen? In sommige gevallen bent u ook in die landen het hele jaar verzekerd. Meer informatie leest u in de voorwaarden.

Kiest u niet voor de nieuwwaardegarantie of de aanschafwaardegarantie? Dan krijgt u bij diefstal of schade maximaal de vervangingswaarde van de caravan. Dit is de waarde waarvoor u een vergelijkbare caravan kunt kopen.

Ja, dat kan. Is de schade minder dan € 500,-? Dan hoeft u uw schade pas te melden als de schade is gerepareerd en u een nota daarvan heeft. Voor de reparatie kunt u zelf een afspraak maken met een Univé-schadehersteller
In andere gevallen kunt u uw schade op diverse manieren online melden: via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

De caravan moet voorzien zijn van een CCV-goedgekeurd disselslot of wielklem. Bekijk de lijst van goedgekeurde sloten