Ga naar inhoud

Wat valt er onder accessoires bij een autoverzekering?

Accessoires zijn extra opties die alleen bij de auto horen en na de aflevering aan de auto zijn aangebracht. Denk aan een trekhaak of lichtmetalen velgen. Bij de WA + en All Risk autoverzekering zijn accessoires standaard tot € 3.000 meeverzekerd. 

Onder accessoires vallen dus alle extra spullen die na de aflevering aan de auto zijn toegevoegd. Dit hoeft geen standaarduitrusting te zijn. Bijvoorbeeld: 

  • een trekhaak 

  • geluidsinstallatie 

  • lichtmetalen velgen 

  • dashcam 

  • en carkit (exclusief mobiele telefoon).  

Betaalt u voor het rijklaar maken van uw nieuwe auto? Deze kosten vallen ook onder de accessoires. Een daktent of -koffer telt ook mee als een accessoire. Het is een onderdeel van uw auto die er niet standaard op zit. De daktent of -koffer moet wel gemonteerd moet zijn aan de auto op het moment van beschadiging.  

Apparatuur zoals mobiele telefoons en radardetectie-apparatuur tellen niet als accessoires. En zijn daarom ook niet meeverzekerd. Uw alarminstallatie is wel een accessoire. Deze is gratis meeverzekerd en hoeft u niet op te geven.   

Het is mogelijk het verzekerde bedrag voor accessoires te verhogen tot € 10.000. Het bedrag waarvoor uw accessoires zijn verzekerd staat op uw polis. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?