Ga naar inhoud

Ben ik verzekerd als iemand mijn auto aanrijdt op de parkeerplaats en geen gegevens achterlaat? En heeft dat gevolgen voor mijn no-claimkorting?

Uw verzekeraar vergoedt de schade wanneer u een All Risk (Volledig Casco) autoverzekering heeft. Dit kost u wel een gedeelte van uw schadevrije jaren, tenzij de schade verhaald kan worden op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Ook als u uw auto alleen WA heeft verzekerd, kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Op schadezonderdader.nl kunt u zien of u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds om de schade te vergoeden. Meer informatie hierover leest u op ons blog.

Waarborgfonds Motorrijtuigen

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor iedereen die door een motorvoertuig schade heeft geleden en die schade niet gedekt is onder de eigen verzekering. Bijvoorbeeld als de veroorzaker is doorgereden, niet verzekerd is of reed in een gestolen motorvoertuig. U kunt uw claim online indienen bij het Waarborgfonds.

Wanneer vergoedt het Waarborgfonds de schade?

Het Waarborgfonds vergoedt de schade meestal wanneer de claim voldoet aan een aantal voorwaarden:

  1. De schade is veroorzaakt in Nederland.
  2. U bent niet zelf verantwoordelijk voor de schade.
  3. De schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. Schade door fietsen of vandalisme valt niet onder het Waarborgfonds.
  4. De identiteit van de dader is niet bekend of de dader is onverzekerd.
  5. Er moet een getuige zijn. In geval van een parkeerschade moet de getuige kunnen verklaren dat het voertuig onbeschadigd is geparkeerd. Dat er bij terugkomst schade aan zat en dat er in tussentijd niet mee is gereden.
Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?