Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Oostenrijk

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt: je bent lekker op vakantie in Oostenrijk en veroorzaakt schade. Zeker als je op wintersportvakantie gaat, bestaat dit risico. Bijvoorbeeld omdat je een ski-ongeluk krijgt in Oostenrijk, waarbij je op iemand botst. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid? Ben je met je aansprakelijkheidsverzekering ook verzekerd voor schade in het buitenland, zoals ski-ongelukken in Oostenrijk? Deze heeft een werelddekking, dus je bent ook in Oostenrijk verzekerd. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering Oostenrijk 

Geen zorgen: met jouw aansprakelijkheidsverzekering ben je ook verzekerd op vakantie. Of je nu naar Nederland, Oostenrijk, Duitsland of een ander land gaat. Deze verzekering heeft namelijk een werelddekking. Dat betekent dat je overal ter wereld verzekerd bent tegen schade die je veroorzaakt bij anderen. Of dit nu letselschade of schade aan andermans spullen is. Ook als je je partner of kinderen hebt meeverzekerd, zijn zij in het buitenland verzekerd tegen deze schade. 

De dekking van je aansprakelijkheidsverzekering is in binnen- en buitenland gelijk. Je krijgt dus niet minder vergoed bij schade in het buitenland dan bij schade in Nederland. Schade die jij - of je meeverzekerde gezinsleden - veroorzaken wordt vergoed tot een bedrag van maximaal € 2,5 miljoen.  

Schade met je (gehuurde) auto 

Een soort schade die niet onder de aansprakelijkheidsverzekering valt, is schade die je veroorzaakt met een auto. Of dit nu je eigen auto is of een huurauto. Schade door motorvoertuigen wordt namelijk niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die je met jouw auto veroorzaakt is wel gedekt door jouw autoverzekering. Hiervoor moet je namelijk verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben.  

Jouw autoverzekering is geldig in de landen die op de groene kaart van de auto staan. Bekijk de groene kaart van jouw auto om precies te weten waar jouw auto wel of niet verzekerd is.  

Veroorzaak je schade met een gehuurde auto in plaats van jouw eigen auto? Deze schade wordt niet gedekt door jouw aansprakelijkheidsverzekering, en ook niet door je autoverzekering. Je kunt een huurauto in het buitenland verzekeren bij het verhuurbedrijf van de auto. Dan verzeker je de auto voor de periode waarin je deze huurt. Doe je dit niet, en veroorzaak je toch schade met de huurauto? Dan moet je de schade zelf vergoeden.  

Aansprakelijkheidsverzekering voor Oostenrijk afsluiten 

Wil je op vakantie naar Oostenrijk zonder zorgen over schade aan anderen? Sluit dan voor vertrek jouw aansprakelijkheidsverzekering af. Dit regel je bij Univé gemakkelijk online in een paar minuten. Ook handig: daarbij zie je meteen welke premie erbij hoort. 

Bereken jouw premie