Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Engeland

Stel, je laat per ongeluk een vaas kapot vallen in een souvenirwinkel in Engeland. Of je duwt per ongeluk iemand om en diegene raakt gewond. Tegen zulke schade aan anderen en andermans spullen ben je verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering. Maar hoe zit dat in het buitenland, bijvoorbeeld als je in Engeland op vakantie bent? Geen zorgen: ook in het buitenland biedt jouw aansprakelijkheidsverzekering dekking. Hoe het precies zit, lees je op deze pagina. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering buitenland 

De aansprakelijkheidsverzekering van Univé heeft een werelddekking. Dat betekent dat je in elk land ter wereld verzekerd bent tegen aansprakelijkheidsschade. In Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Oostenrijk of andere landen. Je bent overal ter wereld verzekerd tegen schade aan anderen, zoals letselschade, of schade aan andermans spullen. 

De dekking van je aansprakelijkheidsverzekering is hetzelfde in binnen- en buitenland. Je krijgt dus geen andere vergoeding bij schade in bijvoorbeeld Engeland dan bij schade in Nederland. Schade die jij - of gezinsleden die je meeverzekerd hebt - veroorzaken wordt vergoed tot maximaal € 2,5 miljoen. 

Schade met je (huur)auto 

Er is een type schade dat niet onder je aansprakelijkheidsverzekering valt, in binnen- of buitenland: schade die je met een auto aanricht. Of dit nu je eigen auto is of een huurauto. Schade die veroorzaakt is met een motorvoertuig wordt namelijk niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die je met jouw auto veroorzaakt is wel gedekt door je autoverzekering. Hiervoor moet je namelijk verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben.  

Je autoverzekering geldt in de landen die op de groene kaart van de auto staan. Bekijk de groene kaart van jouw auto om te zien waar jouw auto wel en niet verzekerd is.  

Veroorzaak je geen schade met jouw eigen auto, maar met een huurauto? Deze schade wordt niet gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering of je autoverzekering. Je kunt een huurauto in het buitenland wel verzekeren via het verhuurbedrijf van de auto. Dan verzeker je de auto voor de tijd waarin je deze huurt. Als je dit niet doet en toch schade veroorzaakt met de huurauto, moet je deze schade zelf vergoeden.  

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor Engeland 

Wil je naar Engeland reizen zonder zorgen over schade aan anderen? Sluit dan voor je vertrek een aansprakelijkheidsverzekering af. Dit regel je bij Univé gemakkelijk en snel online. Ook handig: je ziet meteen welke premie erbij hoort. 

Bereken jouw premie