Ga naar inhoud

Heb ik voor mijn bedrijf voldoende aan een zakelijke rechtsbijstandverzekering in geval van conflicten?

Dat hangt af van het uitgangspunt van het conflict. Heeft jouw bedrijf schade opgelopen door iemand anders en wil jij die persoon of dat bedrijf aansprakelijk stellen, dan krijg je hulp via de zakelijke rechtsbijstandverzekering.  

Is de situatie andersom en heeft jouw bedrijf schade veroorzaakt bij een ander? En stelt die jou of je bedrijf aansprakelijk? Dit soort conflicten worden niet gedekt door de rechtsbijstandverzekering. Je hebt in dat geval een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig. 

Rechtshulp via de zakelijke rechtsbijstandverzekering 

Wil je schade aan jouw bedrijf verhalen? Of heb je letsel opgelopen tijdens werkzaamheden voor je bedrijf? Of komt iemand zijn contractuele afspraken niet na? Daarvoor heb je de zakelijke rechtsbijstandsverzekering. Hiermee haal je jouw recht met juridisch advies en rechtshulp door een jurist van Univé Rechtshulp.

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je niet alleen verzekerd bij het verhalen van schade bij de tegenpartij, maar ook bij conflicten die gaan over: 

  • Bedrijfsvoering 

  • Incasso 

  • Verkeer & voertuigen 

Daarnaast krijg je als ondernemer juridische hulp bij het controleren van belangrijke documenten, zoals arbeidsvoorwaarden en facturen. 

Rechtshulp via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

Je bent met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alleen verzekerd voor schade die jij, je werknemer of product bij anderen veroorzaakt. De verzekeraar of een rechtshulpverlener stelt vast of jij wel of niet aansprakelijk bent voor de schade. Ben je aansprakelijk? Dan keert de verzekeraar een bepaald schadebedrag uit aan de tegenpartij.  

Komt het tot een rechtszaak? Dan worden ook mogelijke juridische kosten alleen tot een bepaald bedrag vergoed. Het gaat dan om de volgende kosten: 

  • Kosten van verdediging en van een proces 

  • Kosten van ondersteuning door een jurist 

Biedt de bedrijfsaansprakelijkheidspolis geen dekking voor het conflict? Dan krijg je juridische hulp en advies vanuit je zakelijke rechtsbijstandsverzekering. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?