Ga naar inhoud

14 februari 2023Ondernemen

Van installateur naar docent installatietechniek

Max is na een ernstig verkeersongeval arbeidsongeschikt geraakt. Vanwege fysieke beperkingen kan hij zijn beroep als installateur niet meer uitoefenen en moet hij zijn installatiebedrijf opgeven. Financieel heeft hij dankzij de arbeidsongeschiktheidsuitkering van Univé geen probleem. Maar hij vindt het vreselijk om niet meer te werken. Samen met de arbeidsdeskundige van Univé onderzoekt Max wat hij kan en wil doen.

Om te kijken wat zijn mogelijkheden zijn, biedt Univé hem een loopbaanoriëntatie aan. Dat is spannend voor Max. Er komen testen en gesprekken, hij voert opdrachten uit en wordt aan het denken gezet. 

Nieuwe inspiratie 

De uitkomst van de loopbaanoriëntatie komt voor Max als een verrassing. Het blijkt dat hij met zijn positieve, warme persoonlijkheid en zijn expertise in de installatiebranche een prima docent zou zijn op een mbo-opleiding. Dat idee inspireert hem. Hij herinnert zich de docenten waar hij zelf veel van leerde en die hem stimuleerden en begeleidden. Hij is enthousiast over dit idee en wil hiermee aan de slag.   

Spannend om weer in loondienst te gaan 

Omdat Max al heel lang zzp’er is geweest, voelt hij zich onzeker om weer te solliciteren naar een baan een loondienst. In overleg met de arbeidsdeskundige van Univé mag hij een sollicitatietraining volgen om hier zekerder over te worden. Hij neemt contact op met drie ROC’s in zijn omgeving en weet goed uit te leggen wat zijn toegevoegde waarde kan zijn. Bij een van die scholen zitten ze met open armen op hem te wachten. Hij kan docent installatietechniek worden. Een praktisch vak waar hij zijn ervaring en vakkennis kan gebruiken.    

Inmiddels is Max aan de slag als docent en heeft hij het enorm naar zijn zin. Omgaan met de leerlingen geeft hem veel energie. Hij vindt het fijn om zijn vakkennis te kunnen doorgeven aan de nieuwe generatie. Hij is populair bij de mbo-studenten vanwege zijn geduld, zijn heldere uitleg en zijn grote betrokkenheid.  

De AOV op maat werkt voor jou 

Met de AOV heeft Max deze stappen kunnen zetten. De AOV van Unive is namelijk meer dan een uitkering. Met de AOV op maat kun je jouw eigen toekomst weer vormgeven. Lees meer over de AOV op maat of maak een afspraak voor een gratis inzichtgesprek.

Deel dit bericht