Ga naar inhoud

In welke landen is mijn bedrijfsauto verzekerd?

Met de bedrijfsautoverzekering van Univé ben je verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee en aangegeven staan op de groene kaart. De bedrijfsautoverzekering is niet geldig in landen die zijn doorgestreept op de groene kaart.

Waar vind ik de groene kaart?
In Mijn Univé Zakelijk vind je eenvoudig de groene kaart bij je verzekeringen. Ga naar je bedrijfsautoverzekering en ga naar het gedeelte 'Polisdocumenten'. Klik je de polis voor je bedrijfsautoverzekering aan, dan kan je hier eenvoudig de groene kaart downloaden. 

Met je bedrijfsauto naar een land die niet op de groene kaart staat?
Ga je met de bedrijfsauto naar een land dat niet op de groene kaart staat? Univé biedt geen dekking in landen die niet op de groene kaart vermeld zijn. Als je toch verzekerd wilt zijn in zo'n land, houd dan rekening met de volgende zaken:

  • In veel landen heb je een internationaal rijbewijs nodig.
  • Vaak is een Carnet de Passage vereist. Dit is een douanedocument voor de bedrijfsauto, noodzakelijk om tijdelijk toegang te krijgen tot een land.
  • Met alle officiële documenten kun je bij de grens een WA-verzekering afsluiten. Deze verzekering is slechts een beperkt aantal dagen geldig. Voor elk land dien je een nieuwe tijdelijke verzekering af te sluiten.
Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?