Ga naar inhoud

Ben ik verzekerd in een bedrijfsauto zonder APK?

Is de APK van je bedrijfsauto verlopen? Dan is de bedrijfsautoverzekering van Univé niet geldig. Je voldoet dan namelijk niet aan de wettelijke eisen. Ga je toch de openbare weg op met je afgekeurde auto en krijg je schade? Dan vergoeden wij niets. Je bent dan namelijk niet verzekerd. 

Voor APK-keuring naar garage 
Er is één uitzondering. Je bent wel verzekerd voor schade via de bedrijfsautoverzekering als je met je afgekeurde bedrijfsauto naar de garage gaat voor een APK-keuring.  
Let op! Je moet dan wel een afspraakbewijs bij je hebben van de garage met datum en tijdstip.  

Automatische boete RDW 
Rijd je twee maanden rond in een bedrijfsauto zonder een geldige APK? Dan krijg je automatisch een boete van de RDW. Word je met je afgekeurde auto op de openbare weg aangehouden door de politie? Dan krijg je ook een boete.  

Voorkom een boete: schors je auto 
Ben je van plan om je bedrijfsauto langere tijd niet te gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om je voertuig tijdelijk te schorsen (voor max. drie jaar). Je mag met een geschorste auto niet op de openbare weg rijden. Of het voertuig langs de openbare weg parkeren. Voor een geschorste auto heb je geen bedrijfsautoverzekering nodig.  

Wil je advies of heb je hulp nodig?  
Neem dan contact op met onze klantenservice. Of maak een afspraak met een Univé-adviseur in een Univé-winkel bij jou in de buurt.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?