Ga naar inhoud

Heb ik een inzittendenverzekering nodig?

Een inzittendenverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Er zijn een aantal zaken die je in overweging kan nemen om te bepalen of een inzittendenverzekering nodig is.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Als je al een aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor je bedrijfsauto hebt, dekt deze meestal schade aan andere voertuigen en personen, maar niet de schade aan jou en je passagiers. In dat geval kan een inzittendenverzekering extra bescherming bieden. Met een inzittendenverzekering worden alle kosten van schade, letsel of overlijden bij een ongeval vergoed van jou als bestuurder en je passagiers. Je kunt de inzittendenverzekering bij je bedrijfsautoverzekering afsluiten en kost maar een paar euro per maand.

Financiële situatie
Overweeg je eigen financiële situatie. Als je zelf medische kosten of andere schade aan je bezittingen kunt betalen in geval van een ongeval, kun je ervoor kiezen om geen inzittendenverzekering af te sluiten. Als extra bescherming belangrijk voor je is, kan het de moeite waard zijn om deze verzekering af te sluiten.

Veiligheid van passagiers
Als je regelmatig passagiers in je auto hebt, zoals collega's of vrienden, kan een inzittendenverzekering zinvol zijn om ervoor te zorgen dat zij ook gedekt zijn in geval van letsel of schade.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?