Tablet/iPad kapot door mijn kind, ben ik verzekerd?

Schade aan een tablet of iPad kan iedereen overkomen. Wanneer jouw kind met de tablet of iPad speelt en deze bijvoorbeeld per ongeluk laat vallen. In zo'n situatie wil je direct weten hoe je verzekerd bent. Wij leggen het je uit.

Hoe en waar is de tablet of iPad kapotgegaan?

Met de Inboedelverzekering van Univé zijn alle gezinsleden – die op hetzelfde adres wonen – meeverzekerd. Hoe je verzekerd bent tegen schade aan je tablet of iPad door je kind is afhankelijk van je dekking.

Met een inboedelverzekering met mobiele elektronica dekking is de tablet of iPad verzekerd tegen ongelukjes in én buiten je huis. Denk hierbij aan het laten vallen van het apparaat of het morsen van drinken over het scherm van de tablet of iPad. Ook diefstal is met deze dekking verzekerd.

Heb je een inboedelverzekering, maar geen aanvullende dekking voor mobiele elektronica? Dan is je tablet of iPad alleen verzekerd tegen schade ontstaan in je woning, door bijvoorbeeld brand, storm of lekkage. Ongelukjes in huis zijn niet meeverzekerd. Het laten vallen van de tablet of iPad valt onder ongelukjes in huis. Wanneer de tablet of iPad door jouw kind kapot is gegaan, is dit dus niet standaard meeverzekerd.