Ga naar inhoud

30 augustus 2021Wonen

3 tips + inspiratie voor het verbeteren van je thuiskantoor

Thuiswerken lijkt een blijvertje, dus kun je maar beter zorgen dat je thuis een goede werkplek hebt. Misschien heb je het afgelopen jaar al een thuiskantoor ingericht, maar er is altijd ruimte voor verbetering. We geven je een paar handige tips en laten wat mooie, inspirerende werkplekken zien.

Ga voor een blauwe muur

Wist je dat de kleur blauw zorgt voor een betere concentratie? Blauw stimuleert de zuurstofopname en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur en bloeddruk omlaag gaan. Daardoor ben je rustiger en kun je je beter concentreren. Of je nu voor babyblauw of marineblauw gaat, maakt niet uit. Maar kies wel een tint die bij de ruimte past. Als je in een kleine ruimte met weinig daglicht werkt, kun je bijvoorbeeld het best voor een lichte tint gaan.

Kleed je thuiskantoor aan met planten

Ook planten kunnen ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren en ontspant. En je thuiskantoor ziet er met planten ook nog eens meteen een stuk gezelliger uit. Verschillende tuincentra verkopen tegenwoordig zelfs speciale ‘thuiswerkboxen’, met een selectie van planten die goed voor je humeur en concentratie zijn. Ga je zelf planten shoppen? De Pannenkoekenplant, Monstera Deliciosa en Calathea doen het eigenlijk altijd goed.

Werken bij kaarslicht

Genoeg daglicht op je werkplek is belangrijk, dus zorg daar als eerste voor. Zet je bureau het liefst dichtbij het raam. Daarnaast werkt het goed om een kaarsje aan te zetten op je werkplek. Niet zozeer vanwege het licht, maar vooral omdat kaarsen je een rustig gevoel geven. Kies bijvoorbeeld voor je favoriete geurkaars om dat gevoel nog eens te versterken.

Hoe is mijn thuiskantoor eigenlijk verzekerd?

Heb je bijvoorbeeld een laptop van je werkgever te leen? Dan is deze meestal via hen verzekerd, tenzij je hier andere afspraken over hebt gemaakt. Werk je op je eigen laptop, dan is die verzekerd via je eigen inboedelverzekering. Met de Aanvullende dekking Mobiele Elektronica ben je ook verzekerd als er een keer een kopje koffie overheen valt. 

Meer over de inboedelverzekering
Of lees meer over je thuiswerkplek verzekeren

Deel dit bericht