Ga naar inhoud

Woninginbraak: wat is het meest gestolen voorwerp?

Welke voorwerpen worden bij woninginbraken het meest gestolen? En wat kunt u doen om deze diefstal te voorkomen? Wij vertellen u er graag meer over.

Populaire voorwerpen voor dieven bij woninginbraak

Het spreekt voor zich dat inbrekers vooral op zoek zijn naar zo handzaam mogelijke buit, die zoveel mogelijk waard is. Met dit in het achterhoofd is de top 5 van meest gestolen voorwerpen eigenlijk heel logisch:

 1. Laptops en tablets

 2. Smartphones

 3. Contant geld

 4. Fietsen

 5. Sieraden

Vrijwel al deze spullen zijn vrij makkelijk te vinden in vrijwel elke woning. Dat een inbreker er amper moeite voor hoeft te doen, maakt de woninginbraak extra lucratief.  

iPad gestolen of telefoon gestolen? Volg dit stappenplan

Komt u thuis en ontdekt u dat er is ingebroken? Dan is het belangrijk om direct de politie te waarschuwen. Bel daarvoor 112 of 0900 8844 als er geen gevaar meer dreigt. Wanneer de politie bij u langskomt om onderzoek te doen, kunt u ook aangifte doen van uw gestolen iPad of telefoon.

Denk aan deze punten na een woninginbraak:

 • Raak niets aan: zo voorkomt u dat u sporen wist. Laat alles dus liggen en ruim niets op totdat de politie zegt dat dit kan.

 • Blokkeer bankpassen en creditcards: dit regelt u eenvoudig via de bank. Meestal kan dit online of via een noodtelefoonnummer van de bank.

 • Maak foto’s en video’s: zo legt u de situatie vast na de inbraak. Dit kan handig zijn voor de verzekeraar. Tip: maak regelmatig foto’s van kostbaarheden en sieraden, dan heeft u vastgelegd wat u bezit.

 • Informeer uw verzekeraar: stel uw verzekeraar op de hoogte van de inbraak. Als klant van Univé kunt u bellen met de Alarmcentrale op 0592 348 112. U kunt alvast afspraken maken over de herstelwerkzaamheden.

 • Maak een lijst van gestolen spullen: in de dagen na de inbraak ontdekt u misschien nog meer spullen die gestolen zijn, naast de iPad en telefoon. Maak een lijst en vul deze aan als u ontdekt dat er iets weg is.

Fiets gestolen? Zo vergoedt de verzekering 

Als uw fiets gestolen is, doe dan altijd aangifte bij de politie. Dat kan op het politiebureau, maar ook online via politie.nl. U hoeft er dus de deur niet voor uit. Als u aangifte doet, wordt uw gestolen fiets bovendien opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om uw fiets terug te vinden en om de fietsendief op te sporen.

Een fietsverzekering is een uitkomst zowel bij schade als bij diefstal. Bij Univé krijgt u de eerste 3 jaar de aanschafprijs van uw fiets terug en is uw rijwiel wereldwijd verzekerd. Is uw fiets gestolen uit de schuur terwijl de fiets niet op slot stond? Geen zorgen, ook dan is uw fiets gewoon verzekerd met de fietsverzekering. Voorwaarde is uiteraard wel dat uw schuur zelf wel op slot was en dat de schuur sporen van inbraak heeft. 

Voorkom woninginbraak met Alarm in huis

Lees onze preventietips om woninginbraak zoveel mogelijk te voorkomen. Wilt u dat uw woning goed beveiligd is als u er niet bent? Dan is een alarmsysteem een goede oplossing. Alarm in huis van Univé is een slim systeem met unieke voordelen:

 • Schakelt automatisch in als u van huis gaat en schakelt uit als u thuiskomt

 • Ook op afstand te bedienen via de app

 • Makkelijk zelf te installeren: binnen 30 minuten en zonder boren


Nu aanvragen

Meer over Alarm in huis