De vakantiedokter

De vakantiedokter: gratis medische hulp op uw vakantieadres

Tijdens een vakantie in het buitenland kan het zijn dat u twijfelt: wel of niet naar de dokter? Bijvoorbeeld als u al een paar dagen last van buikpijn heeft. Voor deze gevallen kunt u vanaf het vakantieadres bellen met de vakantiedokter, telefoonnummer +31 72 527 7252. U krijgt dan altijd een Nederlands sprekende ervaren hulpverlener van ons medisch team aan de lijn. En als dat nodig is, overlegt die met een verpleegkundige of een arts.

Bereikbaarheid

De Vakantiedokter is dag en nacht bereikbaar.

Overzicht ziekenhuizen buitenland

Een actueel online overzicht van gecontacteerde ziekenhuizen in het buitenland vindt u in Vergelijk en kies​. Kijkt u bij de rubriek Gecontracteerde zorg buitenland.

Europese zorgverzekeringskaart

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Neem dan uw zorgpas mee; dat is namelijk ook uw Europese zorgverzekeringskaart. Daarmee kunt u zich identificeren als u in het buitenland medisch noodzakelijke zorg nodig heeft. Bovendien hoeft u dan meestal niets contant te betalen, omdat de buitenlandse zorgverlener (bv. de arts of het ziekenhuis) de rekening zonder uw tussenkomst met Nederland afrekent. Lees meer over de Europese zorgverzekeringskaart of vraag hem direct aan.