Afbeelding

 

 Vakantiehulp

Altijd een Nederlandse arts binnen handbereik. Niet alleen voor noodgevallen, maar ook als u twijfelt over een doktersbezoek of bijvoorbeeld een tolk nodig heeft bij uw ziekenhuisbezoek. 

Bel de Vakantiehulp

 

De Vakantiehulp

Afbeelding

Waarvoor kunt u de Univé Vakantiehulp bellen?

Afbeelding
  • Twijfels of u een dokter moet bezoeken
  • Hulp bij het vinden van een goede arts of ziekenhuis in het buitenland
  • Een tolk om u te helpen bij uw bezoek aan een arts in het buitenland
Afbeelding

De Vakantiehulp is er altijd voor u

Afbeelding
  • 24/7 bereikbaar via +31 72 527 72 52
  • Gratis voor alle Univé klanten
  • Altijd een Nederlandse arts binnen handbereik

Tip! Neem altijd uw Europese zorgkaart mee

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Neem dan uw zorgpas mee; dat is namelijk ook uw Europese zorgverzekeringskaart. Daarmee kunt u zich identificeren als u in het buitenland medisch noodzakelijke zorg nodig heeft. Bovendien hoeft u dan meestal niets contant te betalen, omdat de buitenlandse zorgverlener (bv. de arts of het ziekenhuis) de rekening zonder uw tussenkomst met de Nederlandse zorgverzekeraar afrekent. Lees meer over de Europese zorgverzekeringskaart of vraag hem direct aan.

Het 111-formulier

Reist u naar Bosnië-Herzegovina, Marokko, Macedonië, Montenegro, Tunesië, Turkije of Servië en is dit ook het land waar u vandaan komt? Dan vraagt u het 111-formulier aan. U kunt dit gebruiken voor spoedeisende zorg als u korter dan een jaar in dit land verblijft. U kunt het formulier aanvragen door te bellen naar 072 – 5277595.

Bent u niet geboren in het land waar u naartoe gaat? Dan kunt u het 111-formulier aanvragen of het moment dat u zorg nodig heeft. Dit kan via onze alarmcentrale, deze is te bereiken op +31 40 297 5750.

De Vakantiehulp

+31 72 527 7252

Voor medische hulp in het buitenland
24/7 bereikbaar​​​​​​

Vind een Univé-winkel

Kom gerust bij ons langs!