Ga naar inhoud

27 mei 2024Ledenorganisatie

Bijeenkomst erfrecht

Er bestaan nog steeds veel misverstanden over hoe een erfenis verdeeld wordt wanneer één van de partners komt te overlijden. Vaak wordt gedacht dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland automatisch goed geregeld is volgens de wet. Echter, de realiteit is anders. Een goed opgesteld testament kan veel onnodig familieleed voorkomen.

Door wetswijzigingen is het erfrecht vaak onduidelijk. Zonder testament kan het overlijden van een partner financiële problemen veroorzaken voor de achterblijvers. Hoewel de overlevende partner een aanzienlijke vrijstelling van erfbelasting heeft, moet deze wel direct erfbelasting betalen over de erfdelen van de kinderen. Dit kan worden voorkomen door een goed testament op te stellen.

Naast het testament bestaat er ook het levenstestament. Maar wat als u ziek wordt of een ongeluk krijgt en niet meer in staat bent om beslissingen te nemen? Dan geldt het testament nog niet en kunnen uw naasten tegen problemen aanlopen als ze financiële zaken voor u willen regelen. Uw naasten krijgen dan bijvoorbeeld niet zomaar de beschikking over uw financiën.

Om misverstanden te voorkomen heeft Univé Samen, in samenwerking met Testamentplanning,  verschillende bijeenkomsten omrent erfrecht georganiseerd. Inmiddels hebben we al 60 leden mogen verwelkomen. Bij Univé Samen is het voorkomen en beperken een belangrijk aspect, iets waar deze bijeenkomsten goed bij aansluiten.

Deel dit bericht