Ga naar inhoud

Vakantiehulp

Altijd een Nederlandse arts binnen handbereik. Voor als u twijfelt over een doktersbezoek of hulp nodig heeft bij het vinden van een goede arts. Of voor wanneer u de arts niet verstaat en tijdens het consult een tolk nodig heeft die u helpt met de taal.

Bel de Vakantiehulp

De Vakantiehulp

Waarvoor kunt u de Univé Vakantiehulp bellen?

  • Twijfels of u een dokter moet bezoeken
  • Hulp bij het vinden van een goede arts of ziekenhuis in het buitenland
  • Een tolk om u tijdens het consult met de buitenlandse arts te helpen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans

De Univé Vakantiehulp is er altijd voor u

  • 24/7 bereikbaar via +31 72 527 72 52
  • Gratis voor alle Univé klanten
  • Altijd een Nederlandse arts binnen handbereik

Tip! Neem altijd uw Europese zorgkaart mee

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Neem dan uw zorgpas mee; dat is namelijk ook uw Europese zorgverzekeringskaart. Daarmee kunt u zich identificeren als u in het buitenland medisch noodzakelijke zorg nodig heeft. Bovendien hoeft u dan meestal niets contant te betalen, omdat de buitenlandse zorgverlener (bv. de arts of het ziekenhuis) de rekening zonder uw tussenkomst met de Nederlandse zorgverzekeraar afrekent. 

Het 111-formulier

Reist u naar Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Tunesië, Turkije of Servië en is dit ook het land waar u vandaan komt? Dan vraagt u het 111-formulier aan. U kunt dit gebruiken voor spoedeisende zorg als u korter dan een jaar in dit land verblijft. U kunt het formulier aanvragen door te bellen naar 072 – 5277595.

Bent u niet geboren in het land waar u naartoe gaat? Dan kunt u het 111-formulier aanvragen of het moment dat u zorg nodig heeft. Dit kan via onze alarmcentrale, deze is te bereiken op +31 40 297 5750.

De Vakantiehulp

Directe hulpverlening 24/7 bereikbaar​​​​​​