Ga naar inhoud

Nationale feestdagen Engeland

Is jouw volgende vakantie in Engeland? Dan kan het zijn dat je er bent tijdens één van de nationale feestdagen van Engeland. Weten wanneer deze zijn is handig. Tijdens nationale feestdagen is het namelijk mogelijk dat bijvoorbeeld de winkels gesloten zijn. Of dat je door sommige straten niet kunt lopen of rijden vanwege evenementen. Wanneer de nationale feestdagen van Engeland zijn en waar je per dag op moet letten, leggen we je uit op deze pagina. 

Feestdagen in het voorjaar 

In het voorjaar vinden in Engeland vier feestdagen plaats. Welke zijn dat, en waar moet je op deze dagen rekening mee houden? We zetten het voor je op een rij. 

Goede vrijdag

Goede vrijdag, in het Engels Good Friday, is een nationale feestdag in Engeland. Deze wordt in 2023 gevierd op 7 april, en in 2024 op 29 maart. Tijdens deze feestdag zijn de Engelsen vrij. Dat betekent dat winkels en overheidsinstellingen als banken gesloten zijn.

Pasen

Net als in Nederland wordt in Engeland Pasen gevierd. Deze feestdag heet in het Engels Easter. In 2023 valt Pasen op zondag 9 en maandag 10 april, in 2024 op zondag 31 maart en maandag 1 april. In Engeland is Pasen een vrije dag: houd er rekening mee dat de winkels op deze dag dus dicht zijn.

Early May Bank Holiday

Op de eerste maandag van mei zijn de Engelsen vrij: dit is de Early May Bank Holiday. Deze officiële feestdag valt in 2023 op 1 mei, in 2024 op 6 mei. Op deze dag zijn winkels en overheidsinstellingen zoals banken gesloten. Het is handig om je inkopen van tevoren te doen, of na deze feestdag.

Spring Bank Holiday

Ook aan het einde van mei kent Engeland nog een nationale feestdag: de Spring Bank Holiday. Deze valt in 2023 op 29 mei, in 2024 op 27 mei. Als je gaat winkelen op deze dag, kom je voor dichte deuren te staan. Plan activiteiten als souvenirs shoppen daarom op een andere dag.

Feestdagen in de zomer 

In de zomer heeft Engeland één nationale feestdag. Dit is de Summer Bank Holiday, die elk jaar op de laatste maandag van augustus valt. In 2023 valt deze feestdag op 28 augustus, in 2024 op 29 augustus. Op deze dag zijn de mensen vrij en de winkels dicht. Houd er rekening mee dat je je inkopen zoals boodschappen daarom van tevoren moet doen, of moet uitstellen tot na deze feestdag. 

Feestdagen in het najaar 

Ook in het najaar kent Engeland maar één nationale feestdag. Deze vindt plaats in oktober: de October Holiday. In 2023 valt deze op 30 oktober, in 2024 op 28 oktober. De Engelsen zijn vrij tijdens de October Holiday. Dat betekent dat winkels en overheidsinstellingen in het hele land gesloten zijn.  

Feestdagen in de winter 

In de winter kent Engeland twee nationale feestdagen, die we ook in Nederland vieren. Dit zijn: 

Kerst

Kerst is in Engeland een officiële feestdag. Net als in Nederland valt het elk jaar op 25 en 26 december. Eerste kerstdag wordt in Engeland Christmas Day genoemd, terwijl tweede kerstdag bekend staat als Boxing Day. Deze dagen gelden allebei als vrije dagen in Engeland. Reken er dus op dat veel winkels dicht zijn.

Nieuwjaar

De eerste dag van het nieuwe jaar, in het Engels New Year’s Day, is ook een officiële feestdag in Engeland. Winkels en instellingen als kantoren en banken zijn dan gesloten. Je kunt op deze dag dus geen inkopen doen of uitstapjes maken.

Goed verzekerd op reis naar Engeland 

Ga je op reis naar Engeland? Dan is het handig om van tevoren een goede reisverzekering Engeland af te sluiten. Zo ben je verzekerd van hulp als er tijdens je vakantie iets vervelends gebeurt. Bijvoorbeeld dat je je spullen verliest op reis, of dat je ziek wordt tijdens je vakantie. Zo kun je zorgeloos genieten van je reis naar Engeland. Een reisverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Daarbij bereken je meteen je premie.  

Bereken jouw premie