Ga naar inhoud

Betalen in Engeland

Souvenirs kopen, uit eten gaan, een rondje in de London Eye: als je in Engeland op vakantie bent, zul je daar ook moeten betalen. Engeland heeft een andere munteenheid dan Nederland en ligt ook niet in de EU: hoe zit het hier dan met betalen? Kan dit gewoon met je pinpas, of heb je bijvoorbeeld een creditcard nodig? Je leest het op deze pagina.  

Munteenheid van Engeland 

In Engeland wordt niet betaald met de euro, zoals in Nederland. De munteenheid hier is de pound sterling, oftewel de Britse pond. Houd hier rekening mee als je moet betalen in Engeland: alle prijzen die je ziet zijn in ponden, en er is een wisselkoers. Deze varieert door verloop van tijd. Wil je weten wat de prijs van iets is in euro’s? Zoek dan de huidige wisselkoers op tussen de pond en euro, en reken het bedrag om naar euro’s. Zo heb je een beter idee van hoeveel je betaalt. Neem je contant geld mee op reis? Dan is het verstandig om dit te laten omwisselen. Dit is mogelijk bij banken en postkantoren, maar ook bij sommige hotels en winkels. Zo kun je ook in Engeland contant betalen. 

Pinpas kwijt in Engeland 

Ben je in Engeland je pinpas verloren? Laat deze dan zo snel mogelijk blokkeren. Als iemand jouw pinpas vindt, kan diegene er namelijk betalingen mee doen. Zeker als je contactloos kunt betalen met jouw pinpas. Zo kun je veel geld verliezen. Je kunt je pinpas gemakkelijk laten blokkeren via jouw bank. Dit is mogelijk op twee manieren: 

  • Via internetbankieren

Je kunt je eigen pinpas online blokkeren via internetbankieren. Dit kan via de app van jouw bank als je die op je telefoon hebt, maar ook via de website van jouw bank.  

  • Telefonisch

Het is ook mogelijk om jouw pinpas te laten blokkeren door telefonisch contact op te nemen met jouw bank. Bel naar jouw bank en leg uit dat je je pinpas verloren bent. Een medewerker van de bank zorgt er vervolgens voor dat jouw pas geblokkeerd wordt. 

Vermoed je dat jouw pinpas gestolen is? Dan is ook het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dit kan bij een politiebureau op jouw bestemming in Engeland. 

Met je telefoon betalen in Engeland 

Kun jij betalen met een digitale pinpas in je telefoon? Dan is dit in Engeland ook mogelijk. Op plekken waar je contactloos kunt betalen, kan dit ook met je telefoon. Hier worden namelijk zowel fysieke als digitale pinpassen geaccepteerd als betaalmiddel. 

Reisverzekering voor Engeland 

Ga je op reis naar Engeland? Sluit dan voor vertrek een goede reisverzekering voor Engeland af. Daarmee ben je verzekerd van hulp als er tijdens je reis iets misgaat, bijvoorbeeld als je ziek wordt tijdens je vakantie. Zo kun je zonder zorgen genieten van je vakantie in Engeland. Een reisverzekering sluit je bij Univé in enkele klikken online af. Daarbij zie je meteen hoe hoog je premie wordt.  

Bereken jouw premie